Zima se bude ucházet o Hrad. Má podpisy ze Senátu

17.10.2022 22:45 | Ze sítí

Bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima oznámil, že má dostatek podpisů pro prezidentskou kandidaturu od senátorů, řekl serveru Deník.cz. Jde ale i o podpisy končících senátorů, kteří v letošních volbách neobhájili mandát.

Zima se bude ucházet o Hrad. Má podpisy ze Senátu
Foto: Archiv TZ
Popisek: Prezidentský kandidát Tomáš Zima

Dál také Zima sbírá podpisy občanů, kterých má podle svých slov zhruba 37 tisíc, potřebných je 50 tisíc.

„Mou kandidaturu v pátek ministerstvo vnitra zaregistrovalo, předložil jsem arch se 13 podpisy končících, pokračujících i nově zvolených senátorů,“ řekl Deníku Zima. Dodal, že ho podpořili kolegové napříč politickým spektrem. Minimum senátorských podpisů je deset.

Podle Deníku mu kandidaturu mimo jiné podepsali tři lékaři – Jan Žaloudík z ČSSD, Věra Procházková a Ladislav Václavec (ANO) – a dva členové ODS či STAN.

Termín uzávěrky prezidentských kandidátních listin se blíží. Ti, kteří se opírají o podporu občanů, mají čas do 8. listopadu. Ti, kteří chtěli využít možnost senátních podpisů i od končících členů horní komory, museli tak učinit do 15. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…