Získali jsme další interní zápis předsednictva ČSSD: Přímá volby předsedy nebude

10.11.2017 15:52

Sociální demokraté ještě zřejmě neprocitli do reality. Tak to alespoň vypadá z jejich dokumentů, které naše redakce dostává v pravidelných intervalech. V tomto případě se jedná o zápis z předsednictva strany. To sice v hojném počtu odhlasovalo řadu podnětů a návrhů, navenek to ovšem nemění nic.

Získali jsme další interní zápis předsednictva ČSSD: Přímá volby předsedy nebude
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Jak prozradil náš zdroj ze špiček sociální demokracie: „Strana je v háji, názory se různí a k dohodě mají všichni daleko. Už i Zaorálek přišel o elán a je jak páté kolo u vozu." Pocity nechme stranou. Jak totiž ukazuje zápis z 8. usnesení předsednictva ČSSD, přímá volba předsedy nebude.

Špičky ČSSD, například Jan Birke, Lubomír Zaorálek, Jiří Zimola či Petr Hulinský, si vyslechli i postoj ekonomického ředitele strany Starce, případně schválili, že v doplňovacích volbách v obvodu 39 bude partajním kandidátem Karel Šklíba (místostarosta Úpice na Trutnovsku a předsedy tamní ČSSD, pozn. red.). Je to prý v souladu s "OVV ČSSD Trutnov a usnesením KVV ČSSD Královéhradecko a PG ČSSD."

Na zkratky si oranžoví politici skutečně potrpí. V dokumentu, který nám zaslali sami zástupci strany, je jich nespočet. Na jednání byl mimochodem přítomen i nezvolený poslanec Robin Böhnisch, který ParlamanentnímListům.cz opakovaně odmítal sdělit, jaké státy coby poslanec procestoval a co tam vůbec dělal. Na některých jednáních v různých místech planety měl tohoto neúspěšného kandidáta doprovázet i asistent Jaroslav Špaček. Ani ten nebyl schopen odpovědět na desítky opakovaných mailů redakce.

Z dokumentů, které zapsal Zlatko Voráček a ověřil Milan Chovanec jakožto místopředseda ČSSD, se dá vyčíst i řada dalších věcí. Proto je našim čtenářům nabízíme tak, jak je viděli i vedoucí členové socdem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…