Zjevné ruské barbarství! Zelenskyj popsal další případ

24.07.2022 8:33 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj konstatoval, že útok na Oděsu těsně poté, co byla podepsána rusko-ukrajinská dohoda o vývozu ukrajinské zemědělské produkce, ukazuje, že Kreml nehodlá dodržovat uzavřené dohody, pročež nemá smysl vést s Ruskou federací jakákoli jednání. A upozornil na další barbarský čin ruské armády na ukrajinském území.

Zjevné ruské barbarství! Zelenskyj popsal další případ
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina se ruským agresorům brání již 150 dní. 150 dní čelí ruským raketovým útokům v různých částech Ukrajiny. Na jihu, na východě, na severu i na západě. Současně s tím už 150 dní probíhá bitva o Donbas i další místa. Ale na jihu ozbrojené díly Ukrajiny krok za krokem osvobozují Chersonskou oblast, řekl Volodymyr Zelenskyj.

Poté poukázal na ruský raketový útok v Oděse, k němuž došlo těsně poté, co Ukrajina a Rusko podepsaly dohodu, že Ukrajina dostane možnost z přístavů vyvézt své obilí. Dohoda byla podepsána ve spolupráci s OSN a s Tureckem. Ruský útok na Oděsu je podle Zelenského jasnou odpovědí Kremlu na úvahy různých lidí, že s Ruskem je třeba i nadále vést jednání. Rakety Kalibr jasně ukázaly, že takováto jednání nejsou možná.

„Okupanti už nemohou nikoho oklamat. V důsledku tohoto úderu byla mimo jiné poškozena i budova Oděského muzea umění. Střely dopadly velmi blízko historických objektů Oděsy – něčeho, co je přínosem nejen pro ukrajinskou kulturu, ale i pro kulturu Evropy. Toto zjevné ruské barbarství nás ještě více přibližuje k získání právě těch zbraní, které potřebujeme pro naše vítězství,“ pravil Zelenskyj.

Pak prozradil, že v Kyjevě jednal s americkými kongresmany a spojil se také s prezidentem Kazachstánu. Zelenskyj v této souvislosti zdůraznil, že spolu se svou manželkou Olenou Zelenskou bude dál a dál vyvíjet diplomatickou aktivitu a využívat tzv. měkké síly k dosažení cílů Ukrajiny. Nadejde prý den, kdy Ukrajina bude mít k dispozici tolik protiraketových obranných systémů, že sestřelí každou ruskou raketu mířící na obyvatele Ukrajiny a zdejší obyvatelé se budou moct cítit zase o něco bezpečněji. „Teroristický stát pro to (pro dodávky protiraketových systémů) poskytuje každý den nové argumenty,“ konstatoval Zelenskyj.

Než se rozloučil s diváky, konstatoval, že Ukrajina jednoho dne dosáhne vítězství. „Já to vím,“ ujistil všechny prezident Zelenskyj. A pak už zaznělo tradiční rozloučení „Sláva Ukrajině“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…