Zkrachovalé médium s „pověstí“. Teď ho koupil Soros

23.06.2023 19:45

MONITORING MEDIÁLNÍHO TRHU Investiční společnost založená miliardářem a filantropem Georgem Sorosem Soros Fund Management koupila aktiva společnosti VICE Media Group. VICE vyhlásila v květnu bankrot, nyní proběhne koupě jejích aktiv ve výši 350 milionů dolarů. Společnost tvořila obsah převážně pro mladé publikum, zprostředkovávala ho i za pomoci sociální sítě TikTok. V minulosti byla oceněna cenami Emmy i Peabody.

Zkrachovalé médium s „pověstí“. Teď ho koupil Soros
Foto: repro youtube, tan
Popisek: George Soros

Společnost VICE v pátek informovala o rozhodnutí soudu USA pro jižní okres New Yorku o schválení dohody o koupi aktiv skupinou investorů, jež zahrnuje Fortress Investment Group, Soros Fund Management a Monroe Capital. Koupě v podstatě všech aktiv VICE proběhne ve výši 350 milionů dolarů, informovala společnost PR Newswire.

Společnost zaměřená převážně na mladé publikum s dosahem až 400 milionů lidí oznámila v květnu tohoto roku bankrot. Mladým lidem zprostředkovávala společnost zprávy například skrze sociální síť TikTok. VICE v minulosti čelila kritice kvůli faktickým nepřesnostem, mnohými nebyla brána vážně i kvůli svým levicově orientovanému obsahu a jeho zdánlivě náhodnému výběrů. Zpravodajská devize VICE byla oceněna cenami Emmy a Peabody.

Podle výkonných ředitelů společnosti VICE Bruce Dixona a Hozefa Lokhandwala je VICE jednou z nejdůvěryhodnějších světových značek v oblasti zpravodajství a zábavy, kterou nabízí globálnímu mladému publiku. „Po důkladném procesu pod dohledem soudu jsme rádi, že jsme získali souhlas soudu s touto transakcí, která podle našeho názoru představuje pro společnost VICE nejlepší cestu vpřed. Vztahy, které jsme si vybudovali s našimi diváky, tvůrci, distribučními partnery, značkami a agenturami, jsou pro VICE základem a těšíme se, že tyto vztahy posílíme a budeme pokračovat v poskytování oceňovaných příběhů a žurnalistiky, kterými je VICE známá,“ uvedli výkonní ředitelé.

Investiční společnost Soros Fund Management byla založena roku 1970 miliardářem a filantropem Georgem Sorosem. Úspěch této investiční společnosti vedl k založení Open Society Foundations, v níž Soros dále realizuje své filantropické vize. Tato nadace je jedním z největších soukromých sponzorů nezávislých skupin zasazujících se o spravedlnost, demokratickou správu věcí veřejných a lidská práva. V současnosti je posláním Soros Fund Management chránit a rozšiřovat zdroje Open Society Foundations. Fond investuje do pestré škály aktiv včetně veřejných akcií, deviz, komodit i soukromého kapitálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…