Zlaté české ručičky? Takto fotbalové duo Souček - Coufal vyrábělo perníkovou chaloupku

31.12.2023 12:16

Čeští fotbaloví reprezentanti se v uplynulém svátečním období neukázali v barvách londýnského fotbalového klubu zrovna v dobrém světle. Zcela určitě se jim nedařilo dle jejich představ. Jejich cesta k cíli byla velmi komplikovaná, rámovaly ji drobné i větší nezdary a ani výsledek za moc nestál. Nešlo ale o tradiční božíhodový ligový zápas, ale o vánoční klubovou recesi.

Zlaté české ručičky? Takto fotbalové duo Souček - Coufal vyrábělo perníkovou chaloupku
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Ne, nejedná se o aprílový žert, ale je třeba hned na úvod přiznat, že nejde ani o fotbalové dovednosti. Ty si totiž ve West Hamu nemohou u našich reprezentantů vynachválit. I díky jim se posledním zápasem roku, ve kterém překvapivě porazil v londýnském derby Arsenal na jeho půdě WHU vyšvihl na šesté místo anglické Premier League, která bývá označována za nejkvalitnější soutěž na světě.

Vladimír Coufal ve zmíněném zápase neúnavně piloval lajnu a uhlídal všechny hvězdy Arsenalu, který se vítězstvím mohl vrátit na první místo v tabulce. A Tomáš Souček se na nečekaném, ale o to sladším vítězství dokonce podílel gólem, kterým otevřel skóre zápasu.

Když je řeč o sladkém vítězství, nelze vynechat ani činnost, ke které West Ham „donutil“ oba české reprezentanty ve vánočním čase. Oba totiž dostali k dispozici „materiál“ na výrobu perníkové chaloupky a měli ukázat svoje cukrářské dovednost a chaloupku sestavit a ozdobit.

Vše klub zdokumentoval a zveřejnil na svém facebooku pod názvem Vyrábíme perníkové chaloupky s našimi českými kamarády.

Nutno říci, že české dvojici se dílo moc nedařilo a klub si určitě mnul ruce, že je platí za dovednosti fotbalové, a ne cukrářské. Nebyla ale nouze o vtipné momenty a zazněla dokonce i kamarádova kritika v českém jazyce.

Jinak oba naši reprezentanti komunikovali v angličtině.

„Kámo, já věděl, že tohle uděláš,“ smál se Vlad, jak mu v klubu říkají, Tomášovi, když se mu podařilo jeden z připravených dílů zlomit.

Přes všechny problémy se ale oba čeští reprezentanti ukázali – stejně jako na hřišti – jako neúnavní bojovníci a svoje chaloupky dotáhli až do finální podoby a ozdobili je dalšími sladkostmi.

Zda tím udělali radost hercům Keiře Knightley (Piráti z Karibiku) a Mattu Damonovi (Zachraňte vojína Ryana), či bývalému prezidentovi USA Baracku Obamovi, nebo muzikantům Stevu Harrisovi (Iron Maiden) a Davidu Grollovi (Nirvana), kteří se řadí mezi přední fanoušky West Ham United, se zjistit nepodařilo.

Je ale velmi pravděpodobné, že svými fotbalovými dovednostmi zarmoutili Micka Jaggera (Rolling Stones), jehož srdce tluče právě pro londýnský Arsenal, k jehož poslední porážce české duo nemalou měrou přispělo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…