Zlatuška: Zbraně lidem nedávejme. Koledovali bychom si

27.07.2016 7:24

Poslanec za hnutí ANO Jiří Zlatuška napsal dopis do redakce Lidových novin, ve kterém reagoval na europoslance Jiřího Pospíšila, který odmítá odzbrojovat evropskou společnost. Další regulaci zbraní v boji proti stoupajícím choutkám teroristů Babišův poslanec vidí úplně jinak.

Zlatuška: Zbraně lidem nedávejme. Koledovali bychom si
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška instruovaný Jaroslavem Faltýnkem

Zlatuška by totiž směrnici prosazující přísnější regulaci držení zbraní naopak podpořil. Přináší prý důležitá pravidla omezující repasování zbraní. A to se ukázalo jako mimořádně důležité, protože islámští teroristé ve Francii, Belgii i Německu používali právě repasované zbraně.

Kdo tedy odmítá novou evropskou regulaci zbraní, podporuje podle Zlatušky to, že zbraně určené ke znehodnocení se po jednoduché úpravě objeví v rukou teroristů, kteří po nás s nimi budou střílet. „Stáváme se dlouhodobě spoluviníky masakrů, ke kterým použitými repasovanými zbraněmi dochází,“ varuje poslanec.

Není prý možné argumentovat příkladem Izraele, kde lidé drží zbraně běžně. To je prý země v obležení, kde je pouliční teror běžnou součástí života, což v Evropě podle Zlatušky nikde není. A u nás prý hrozí maximálně několik duševně vyšinutých jedinců. Poslanec se odkazuje na statistiku indexu sociálního pokroku, podle kterého je Česká republika celosvětově na prvním místě v žebříčku osobní bezpečnosti, s odstupem před druhým Švédskem.

Úkol střežit veřejnost podle něj stát svěřuje specializovaným složkám, konkrétně policii a armádě, které jeho plnění zjevně zvládají. „Plédovat v našich poměrech pro lepší dostupnost zbraní a jejich běžné nošení občany znamená koledovat si o zvýšení rizika, že se i naši psychicky vyšinutí jedinci snáze zhlédnou ve střílečkách v zahraničí a vezmou si je za vzor,“ uzavírá poslanec ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…