Zlatuška odpovídá čtenářům: ANO stojí za mnou a NATO je obranné uskupení

16.02.2015 21:00

Profesor Jiří Zlatuška (ANO) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vysvětlil, jak to bylo s jeho údajným odvoláním z čela sněmovního školského výboru a jaký rozdíl je mezi počínáním Ruska a NATO.

Zlatuška odpovídá čtenářům: ANO stojí za mnou a NATO je obranné uskupení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Víc než jednou se čtenáři ptali na to, jak to vlastně bylo s údajným odvoláváním Jiřího Zlatušky z čela školského výboru sněmovny, které mělo iniciovat hnutí ANO. Zlatuška v odpovědích zdůrazňoval, že hnutí ANO ho podporuje a chvilkové "tahanice" je třeba připsat občas někdy velmi náročnému projednávání jednotlivých bodů.  

"Škoda, že se média nevěnují víc  otázkám školství, jeho proměnám a škodlivým efektům nerovností. To by bylo užitečnější než otázky, kdo má předsedat výboru," podotýká Zlatuška.

Odpovědi poslance naleznete také ZDE

Poslanec se nevyhýbal ani odpovědi na otázku, zda je podle jeho názoru NATO jen obrannou aliancí, když vidíme počínání organizace v posledních letech. NATO se prý také v minulosti zavázalo, že se nebude rozšiřovat na východ a tento slib porušilo. Čtenář Lajdajan má za to, že Rusko dnes jen hájí své zájmy.

Zlatuška to ale vidí jinak. "Rusko zabrané území nemá, zejména ne nikým z NATO. Několik sousedních zemí na svém území Putinovy vojáky má  (je úplně jedno, jestli to vydávají za dovolenou s tanky a zbraněmi jen z nějakých půjčoven, či co jiného).  Rozpínání NATO nevidím žádné - například ČR do NATO ze svého rozhodnutí vstoupila. O ČR nebudou rozhodovat pohrobci Sovětského svazu, ale legitimní orgány ČR s mandátem od občanů ČR, nikoli od Putina," odpovídá poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…