Zlatuška v Radiožurnálu nenašel pozitivní slovo pro ministra školství

13.02.2015 17:33

Poslanecká sněmovna schválila novelu školského zákona. Ta má za cíl začlenit do běžných škol děti, které vyžadují zvláštní péči. Co všechno upravuje zmíněná novela a jak se staví ke kauze odnětí akreditace Univerzitě Jana Amose Komenskkého? Na tyto i další otázky odpovídal v dnešních Dvaceti minutách Radiožurnálu poslanec za hnutí ANO Jiří Zlatuška.

Zlatuška v Radiožurnálu nenašel pozitivní slovo pro ministra školství
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Místopředseda Rady vysokých škol Jiří Zlatuška v pořadu ČT Hyde park

Tématem byla i zpráva, která se objevila tento týden v médiích o tom, že Zlatuška končí v čele školského výboru. K tomu v pořadu uvedl, že to bylo velice zajímavé mediální téma, ale jinak se nic zvláštního nestalo. Poslanci hnutí ANO prý za ním celou dobu stáli. Na základě tajného hlasování pak Jiří Zlatuška získal podporu a nepřehlednou situaci podle něj vyvolala především chyba v komunikaci. 

Jiří Zlatuška má tak podle svých slov podporu i předsedy poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Andrej Babiš do dění prý nezasahuje. "Nejsme stranou, kterou vlastní Andrej Babiš. Není to člověk, jenž tahá figurky po šachovnici, tímto způsobem se do práce lidí nevměšuje,“ dodal, že je to pro něj uzavřená záležitost.

Na otázku, jak by hodnotil ministra školství Marcela Chládka, řekl: "Nepřísluší mi hodnotit pana ministra,“ řekl, ale když moderátorka naléhala na odpověď z hlediska jeho funkce v čele školského výboru, dodal, že nedokáže odpovědět pozitivně. 

Školský systém by měl dělat podle Zlatušky všechno proto, aby nikoho neodsouval stranou. "Úkolem základního a středního školství je vytáhnout děti tak vysoko, jak je možné,“ okomentoval změnu zákona Jiří Zlatuška. “I z pohledu peněz je pro nás lepší, aby se tyto děti zapojily do normálního života a byly soběstačnými a plnohodnotnými členy naší společnosti a nikoliv doživotně závislé na sociální pomoci státu,” řekl Zlatuška.

K otázce odejmutí akreditace jednomu z oborů na Univerzitě Jana Amose Komenského Zlatuška uvedl: “Neviděl jsem verdikt akreditační komise osobně, ale tam musí být nějaké zdůvodnění, mám však tendenci komisi věřit, už jen z toho důvodu, že je v odejímání akreditací velmi zdrženlivá.” Pokud by však škole byla odebrána celková akreditace, mají ze zákona studenti možnost dostudovat jinde. “Musí počítat se standardními nároky té dané vysoké školy, kam by přestupovali,” řekl Zlatuška a doplnil, že věří, že se situace na univerzitě vyřeší. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…