Zlo v USA. Spustili děsivou akci. Zpravodajec rozkrývá

17.01.2021 18:07

V Americe právě probíhá kulturní revoluce, říká bývalý operativní důstojník kontrarozvědky Chris Farrell, který posledních dvacet let působí jako ředitel pro vyšetřování a výzkum konzervativní neziskové organizace Judicial Watch. „Zažíváme zvrácené a nebezpečné úsilí očistit Ameriku od všeho, co jakkoliv souvisí s Trumpem, a od tradičních konzervativních hodnot milionů Američanů. A přitom nejde jen o jejich vymazání, ale i o jejich kriminalizaci,“ píše ve svém článku „Erase and criminalize“, který pro českou verzi Gatestone Institutu přeložili Libor Popovský a Helena Kolínská.

Zlo v USA. Spustili děsivou akci. Zpravodajec rozkrývá
Foto: Repro Youtube
Popisek: Biden vs. Trump - koláž

„Probíhá koordinovaná snaha ztotožnit všechny Trumpovy příznivce s davem protestujících, který pronikl do Kapitolu. To je lež jako věž. Je to plán, jak Trumpovy příznivce zastrašit a umlčet. Profesionální politici a novináři z východního i západního pobřeží Ameriky na Trumpa tvrdě a rychle útočí ve snaze jej eliminovat,“ píše Farell, jak jsou obyčejní Američané, kteří podporují prezidenta Trumpa, cílem obrovského úsilí o zesměšnění a marginalizaci svých názorů.

Facebook odstraňuje všechny příspěvky s výzvou „Stop the Steal“ („Zastavte krádež voleb“), přestože Farell zdůrazňuje, že existuje dostatek důkazů o volebních nesrovnalostech a nutnosti volební reformy. 

Twitter pozastavuje, odstraňuje a maže stovky tisíc uživatelů. Účet na Twitteru byl smazán i prezidentu Trumpovi. „Nejvyššímu vůdci Íránu, ajatolláhu Sajjidovi Alímu Chameneímu, který veřejně hlásá ‚Smrt Americe!‘, ale naproti tomu účet na Twitteru zrušen nebyl,“ poukazuje znepokojeně někdejší bývalý operativní důstojník kontrarozvědky.

Jako „ubohou a průhlednou lež“ pak Farrel označuje tvrzení, že Trump podněcuje k povstání, když ve svém projevu pronesl větu: „Pokud nebudeme bojovat jako diví, tak přijdeme o svoji zemi.“ „Vzpomeňte si na to, jak často politici vyzývají k ‚boji‘, aby povzbudili a aktivně zapojili veřejnost do politiky. ‚Bojujeme‘ za zdravotní péči, spravedlnost, lidská práva, za svoje nároky, občanská práva – a dokonce bojujeme i za mír,“ připomíná.

Stejně kritický pohled má impeachment Donalda Trumpa. „Protiprávní používání soukromé e-mailové schránky Hillary Clintonovou, ruský hoax, falešný ukrajinský impeachment, zneužívání soudních příkazů FISA, zpolitizovaná a zkompromitovaná FBI. To všechno je ‚v pohodě‘, ale když Donald Trump řekne svým příznivcům, aby bojovali za svoji zemi – tak to je důvod k impeachmentu?“ pozastavuje se.

Mnoho kritiků Trumpa příliš tlačí na pilu. „Cítí slabost a snaží se trvale pohřbít jakoukoliv naději, že by se trumpismus mohl znovu projevit na americké politické scéně. Je čas založit ‚Uniparty‘ (‚Stranu národní jednoty‘) a dosáhnout konsenzu. Trumpovi odpůrci chtějí vrátit zpět čas a chtějí se vrátit ke starým pravidlům hry ve Washingtonu, D.C.,“ pokračuje Farell.

Dokonce si již i naplánovali „akci‘, která to má symbolizovat. „Je velkou ironií, že se jedná o pokládání věnců na Arlingtonském národním hřbitově, kterého se zúčastní celý establishment. Budou tam všichni, proti kterým Trump bojoval, a také bývalí prezidenti,“ dodává s tím, že existuje mnoho Američanů, kteří nechtějí mít nic společného s těmito bývalými prezidenty a s tím, co reprezentují. 

Závěrem píše, že Biden ve volbách nezvítězil přesvědčivě. „Mnozí američtí občané se cítí být zbaveni svých politických práv. Mazání a kriminalizace názorů a hodnot těchto Američanů jen prohloubí hluboké příkopy v americké společnosti,“ uzavírá Farell.

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …