Zlom? Turci začínají zadržovat uprchlíky mířící do Řecka

16.09.2015 11:22

Sýrie začala vydávat pasy uprchlíkům v okolních státech. Ambasáda v jordánském hlavním městě Ammánu vydává až 10 000 pasů za měsíc. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že Syřané míří do Turecka a z něj do Evropy.

Zlom? Turci začínají zadržovat uprchlíky mířící do Řecka
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Podle posledních zpráv ale turecké bezpečnostní složky v noci z úterý na středu zastavily stovky uprchlíků kráčejících k hranicím s Řeckem. Jednalo se zejména o Syřany. Podle agentury Reuters by se mohlo jednat o další eskalaci uprchlické krize.

Celý text je ZDE

Vzhledem k tomu, že Maďarsko uzavřelo své hranice se Srbskem, se migranti začali přesouvat ze Srbska do Chorvatska. Tamní ministr vnitra Ranko Ostojić uvedl, že jeho vláda má připravený plán pro možný příchod velkého počtu uprchlíků. Podrobnosti ale nesdělil. „V této chvíli máme připravený mimořádný plán, ale není třeba nikoho zatěžovat podrobnostmi. Je připravený a jestliže to bude nutné, bude velice rychle aktivován,“ prohlásil Ostojić.

Chorvatský premiér Zoran Milanović uvedl, že na území Chorvatska zatím vstoupilo 150 migrantů. „Dovolíme jim přejít přes naše území. Pomůžeme jim,“ prohlásil podle agentury Reuters.

„Chorvatsko je připraveno přijmout nebo nasměrovat uprchlíky tam, kam chtějí, což je podle všeho Německo a Skandinávie,“ prohlásil Milanović při jednání parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…