Zm*d Zaorálek, napsal primátor z ODS. A vyhrožují mu smrtí

08.01.2013 9:11

Vyhrocená debata o prezidentské amnestii přidělala vrásky olomouckému primátorovi Martinu Novotnému. Ten se vulgárně otřel o kritiky prezidentova rozhodnutí, za což mu teď plní e-mailovou schránku výhrůžky smrtí, či dokonce vyvražděním rodiny.

Zm*d Zaorálek, napsal primátor z ODS. A vyhrožují mu smrtí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Primátor za ODS o víkendu sledoval ostré televizní vystoupení místopředsedy ČSSD Lubomíra Zaorálka, který mimo jiné prohlásil, že prezident Klaus se zbláznil. Na Novotného facebookové stránce se pak objevilo: „Dnešní reakce Zaorálka na poslední Klausův prezidentský projev mě jen utvrdily v tom, co si o LZ myslím dávno. Je to z..d. Ti verbálně úzkostliví nechť prominou, ale jiný terminus technicus neznám.“ Nebyl to jeho první útok na odpůrce amnestie. Označil je rovněž za „masturbanty“ a jejich kritiku nazval „ejakulace rozhořčení nad amnestií.“

Jeho slova se následně začala šířit internetem a objevila se i v médiích. Následně mu začaly chodit velmi ostré reakce. Celkem stovky mailů, v nichž padaly zmínky o smrti, zapálení domu, či vyvraždění rodiny.

Následně se proto primátor podle serveru IDNES.cz omluvil. Zdůraznil však, že pouze za formu, nikoliv za obsah. „Poptávku po dalších výhrůžkách smrtí, zapálením domu, vyvražděním rodiny včetně dítěte už vyvolávat nebudu,“ ujistil primátor.

Následně poznamenal, že Facebook považoval za svou osobní zónu a slova nebyla určená veřejnosti. „Člověk napíše desítky textů, v nichž vyjadřuje své myšlenky, a nikdo si jich nevšimne. Pak jednou použije sprosté slovo a je z toho ihned průšvih,“ povzdechl si. Politolog Tomáš Lebeda však pro IDNES.cz poznamenal, že pokud se něco objeví na veřejné síti, musí se to vnímat jako veřejné sdělení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…