Zmlácení kameramani při demonstraci v Chemnitzu? Takto to bylo doopravdy

02.09.2018 12:31

Média v sobotu informovala, že při demonstracích v Chemnitzu měl být surově napaden novinářský tým televize MDR. Postupem času se ale ukazuje, že celá kauza zdaleka není tak jednoznačná.

Zmlácení kameramani při demonstraci v Chemnitzu? Takto to bylo doopravdy
Foto: Repro Youtube
Popisek: Demonstrace ve východoněmeckém městě Chemnitz

„Zranění utrpěl také novinář rozhlasové a televizní stanice MDR, kterého někdo shodil ze schodů,“ psala na svém webu Česká televize, která ještě připsala, že někteří novináři byli napadeni i účastníky demonstrace.

Jednalo se o zaměstnance německé veřejnoprávní televize MDR - Mitteldeutsche Rundfunk. Ta je jednou z regionálních veřejnoprávních televizí, sdružených do federálního konsorcia ARD. Sídlí v Lipsku a pokrývá právě oblast Saska a sousedních spolkových zemí (Durynska a Saska-Anhaltska).

Dvoučlenný „kamerový tým“ veřejnoprávní televize se rozhodl, že bude demonstraci natáčet z jednoho z okolních domů. Před demonstrací proto začali obcházet jednotlivé byty a zvonili s žádostí, zda by nemohli z jejich balkónu natáčet.

Uspěli u jistého dospívajícího mladíka, který je do bytu pustil se slovy „žádný problém“. A navíc prý z bytu odešel, aby měli klid na práci. Novináři tvrdí, že se mu řádně představili.

V průběhu jejich práce se ale na balkóně za nimi objevil majitel bytu, slovy novinářů „velmi silný muž“. „Chytil nás zezadu za límec a pokoušel se nás ze svého bytu vystrkat,“ popisoval. Při tom měl novinářům poškodit kameru a nakonec je měl strčit ze schodů.

„Kamera je rozbitá, kolega je vážně zraněn na ruce a také má bouli“, vykládal v neděli do kamery jeden z pracovníků televize. Potěšeně ale konstatoval, že „útok na kameramany“ vyšetřuje policie.

 

 

Je třeba dodat, že po úterní demonstraci byli občané Chemnitzu velmi naštvaní na média, která o akci referovala. Jejich město totiž z reportáží vycházelo jako semeniště extrémní pravice, kde se hajluje po ulicích. A mnohá média ještě přidala, že místní fotbaloví fanoušci jsou celostátně obávaní chuligáni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…