Známe nového ministra práce. Další zasloužilý člen ČSSD

01.07.2013 9:53

Rusnokova vláda má další potvrzené jméno. Ministerstvo práce a sociálních věcí by měl obsadit František Koníček, bývalý ředitel Lesů ČR. Je tak již pátým potvrzeným ministrem Rusnokova „odbornického“ kabinetu.

Známe nového ministra práce. Další zasloužilý člen ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Informaci o novém ministru, který vystřídá v úřadě Ludmilu Müllerovou, přinesla jako první Česká televize. František Koníček působil jako komunální politik a krátkou dobu i poslanec za ČSSD. V roce 2006 jej vláda Jiřího Paroubka těsně před volbami jmenovala ředitelem Lesů ČR, za což byla kritizována. Ve funkci skončil hned v lednu 2007 a od té doby se věnoval podnikatelské činnosti.

Na ministerstvu práce působil již dříve jako náměstek. Je již pátým potvrzeným členem Rusnokovy vlády po Martinu Pecinovi na Ministerstvu vnitra, Miroslavu Tomanovi na zemědělství, Marii Benešové coby ministryni spravedlnosti a Jiřím Balvínovi v rezortu kultury. Premiér Rusnok dnes v Kramářově vile pokračuje v jednáních a je možné, že se dočkáme i dalších jmen. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…