Známý mladý teplický topkař Feri jásá nad roztržkou Zemana se Sobotkou: Konečně – včera bylo pozdě

20.11.2015 21:21

Mladý radní severočeských Teplic Dominik Feri (TOP 09) se vložil do sporu prezidenta Miloše Zemana a premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Dva nejsilnější politici v zemi se do sebe zostra pustili kvůli tomu, že se hlava státu postavila na Albertově po bok radikálů. Sobotka to považuje za nepřijatelné a Feri mu dal jednoznačně za pravdu.

Známý mladý teplický topkař Feri jásá nad roztržkou Zemana se Sobotkou: Konečně – včera bylo pozdě
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Dominik Feri, radní Teplic za TOP 09.

„Zdá se, že zarputilé točení palci a koukání do země v podání premiéra Sobotky definitivně skončilo. Konečně – včera bylo pozdě!“ napsal Feri v úvodu textu uveřejněném na serveru Aktuálně.cz. Když už se prezident nevyjadřuje státnicky a moudře, musí mu to někdo vytknout.

Autor se byl podívat na Albertově, kde vedle sebe stáli Zeman a Konvička a obsah prezidentova sdělení lze prý shrnout do věty: Lidé, neděláte špatnou věc, nejste zlí. Realita je ale podle mladého politika taková, že Konvička a jeho následovníci dělají vlastně to nejhorší, co mohou.

Premiér Sobotka se tomuto proudu nenávisti správně a rázně postavil, jenže se za to dočkal políčku od mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka. Ten na adresu předsedy vlády poznamenal, že už není hlasem lidu, ale hlasem médií. V podání Zemana a Ovčáčka je ale hlas národa hlasem nebezpečné nenávisti.

Celý text najdete zde

„Naštěstí hlas národa je pouze domnělý. Snad jen referendem by šlo kvantifikovat, jedná-li se o hlas většiny obyvatel. V národě je ovšem zastoupena i jiná významná složka obyvatel – skupina demokratů,“ uzavírá Feri.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…