Znásilnění stoleté stařenky černochem a média v USA mlčí! Komentátor z Washington Post tvrdě účtuje

28.11.2014 11:35

Americký konzervativní komentátor Brent Bozzel poukazuje na to, že se americká média záměrně vyhýbají informování o kriminálních činech, které páchají Afroameričané. Když je však naopak Afroameričan obětí, je takový příběh podle Bozzela povýšen na celonárodní událost. Média se tak prý dopouštějí rasismu naruby.

Znásilnění stoleté stařenky černochem a média v USA mlčí! Komentátor z Washington Post tvrdě účtuje
Foto: Fox News
Popisek: Logo americké TV stanice Fox News

„Loni stanul před soudem ve Philadelphii Dr. Kermit Gosnell za to, že při provádění potratů zavinil smrt jedné ženy a sedmi dětí, které měly podříznuté hrdlo. Hlavní americká média však o tomto případu nereferovala. Novináři tvrdili, že prý jde o `lokální krimipříběh`. Podle Erika Wempleho, který bloguje na Washington Post, doslova říkali, `neotravujte nás s těmito hloupostmi a přijďte, až budete mít skutečný příběh`," píše v úvodu konzervativní publicista a aktivista Bozell, jenž je mimo jiné zakladatelem společnosti Media Research Center a stojí ve vedení Katolické ligy pro náboženská a občanská práva.

Události z Fergusonu jsou však podle Bozella důkazem toho, že i „lokální krimipříběh“ může dostat velký prostor v celostátních denících a televizních zprávách. „Musí jít samozřejmě o oblíbené téma liberálních médií, jež může `zahýbat událostmi`. Zpráva o tom, že bílý policista smrtelně zranil neozbrojeného mladého černocha na jednom z předměstí St. Louis, dominovala celostátním zprávám do té míry, že bylo dokonce v hlavním vysílacím čase přerušeno vysílání, aby mohli reportéři informovat o tom, jestli byl policista obviněn,“ upozorňuje Bozell.

Média se snaží vytvořit historickou událost?

„Jedná se přitom o ty samé televizní stanice, které před týdnem odmítly vysílat naživo Obamův projev vztahující se k přelomové imigrační reformě. Cožpak si nemohl celý národ počkat na lokální zprávy či přepnout na kabelovou televizi? Zdá se, že se média pokouší prostřednictvím kauzy ve Fergusonu vytvořit historickou událost, která se dostane do učebnic dějepisu. Jako tomu bylo v případech Selmy či Sanfordu na Floridě, kde byl zastřelen Trayvon Martin,“ kritizuje Bozell.

„Proč je tedy příběh z Fergusonu tak lákavým soustem pro celonárodní média? Je patrné, že se náramně hodí pojmout ho jako flagrantní příklad `hluboce rasistického systému spravedlnosti v USA`. Stejně jako tomu bylo v případě policisty George Zimmermana, jenž v únoru 2012 zastřelil černošského mladíka Trayvona Martina a o několik měsíců později byl zproštěn obvinění, nezáleží vlastně vůbec na tom, co nám o celém případu říkají skutečné důkazy,“ konstatuje Bozell.

„Žádný z těch výtržníků neodložil Molotovův koktejl či kámen, aby si přečetl zprávu velké poroty. Televizní kanály přenášely řeč státního zástupce a ve druhé polovině obrazovky ukazovaly nepokoje v ulicích Fergusonu. Byly velmi horlivé, aby mohly ukázat tu zkázu a omezit prostor pro odsouzení nepokojů a zhodnocení celého toho chaosu,“ všímá si Bozell.

Znásilnění stoleté stařenky

„Pro ty, kteří tvrdí, že Ferguson není jen lokální příběh, tady mám další událost, kterou americká média naprosto opomenula. V Milwaukee byl obviněn dvacetiletý černoch Antoine Devon Pettis z toho, že znásilnil více než stoletou stařenku. Jeho vina byla prokázána po odebrání vzorku DNA. Pettis se později v soudní síni usmíval od ucha k uchu a médiím výsměšně vykládal, že z něj udělaly celebritu,“ popisuje Bozell.

Udělat z tohoto příběhu celonárodní událost byť jen na jednu minutu by bylo podle mínění Bozella považováno za rasistické, stejně jako na začátku zmíněný příběh doktora Gosnella.

„A mám tu ještě jeden opomenutý příběh. Ve městě Akron ležícím ve státě Ohio byl zastřelen bílý policista Justin Winebrenner černochem Kenanem Iverym. Winebrenner byl v tu chvíli mimo službu a neměl u sebe zbraň. Seděl se svými kolegy v hospodě u Papa Dona. Ivery k němu přišel, vytáhl zbraň a střelil jej do trupu. Winebrenner na místě zemřel, čtyři další policisté byli zraněni,“ informuje Bozell.

„Podle policejních údajů v letošním roce bylo při výkonu služby ve Spojených státech zastřeleno 45 policistů a celkově jich zahynulo 111. Žádnému z těchto případů nebyla věnována taková pozornost ani sympatie, jakých se dostalo Michaelu Brownovi a jeho rodině. Média vytvářejí z lokálních krimipříběhů celostátní události s pozoruhodnou nerovností. Mediální `soudci` přitom postupují s nevídanými rasovými předsudky a nikde není vidět ani náznak toho, že by se situace měla změnit k lepšímu,“ uzavírá Bozell.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…