Znemožněná náměstkyně: „Oni chtějí postavit víc bytů!“ Piráti zase pro smích

24.09.2023 15:40 | Monitoring

Náměstkyně primátora hl. města Prahy pro životní prostředí a klimaplán Jana Komrsková za Piráty na sociální síti vyzvala k účasti na jednání zastupitelstva Prahy 10 o výstavbě bytů na OC Květ. Petici proti podepsalo okolo 900 lidí. Na sociální síti X Komrsková sklidila kritiku a hlavně výsměch. Podle mnohých uživatelů se Piráti nesnaží bojovat za dostupnost bydlení, jak tvrdí, ale proti ní.

Znemožněná náměstkyně: „Oni chtějí postavit víc bytů!“ Piráti zase pro smích
Foto: Piráti.cz
Popisek: Jana Komrsková

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí
„Přijďte říct vaše ,ne' megalomanské zástavně na OC Květ,“ vyzvala k účasti na jednání zastupitelstva Prahy 10 v pondělí 25. září na sociální síti X náměstkyně primátora hl. města Prahy pro životní prostředí a klimaplán Jana Komrsková (Piráti). O člence Pirátů se v médiích psalo v červenci tohoto roku, kdy vyšlo najevo, že zaměstnala svého přítele Petra Beneše jako člena svého poradního týmů. Kritizována tehdy byla opozicí i vlastní stranou v čele s Ivanem Bartošem. Beneš následně rezignoval, aby Komrskovou „ochránil před dalšími útoky“.

„Mnoho let diskutovaný záměr byl v tichosti ZÁSADNĚ změněn a zvětšil se více než trojnásobně! Původní záměr obsahoval 4000 metrů čtverečních hrubé podlažní plochy bytů. Nový záměr obsahuje přes 12 000 metrů čtverečních bytů,“ upozornila na změnu, kterou odsouhlasila prázdninová komise územního rozvoje 9. srpna ohledně výstavby OC Květ.

Dále připomněla, že infrastruktura včetně školek, škol, polikliniky i dopravy je v okolí OC Květ již na hranici svých kapacit a „masivní zástavba“ by tak měla zásadní dopad na obyvatele Prahy 10.

Proti zástavbě je podepisována petice, nyní má okolo 900 podpisů. „Za 4 dny přes 900 místních obyvatel vyjádřilo nesouhlas svým podpisem pod peticí místního spolku proti masivní zástavbě,“ uvedla Komrsková a dodala, že rekonstruovat by se mělo v souladu s názory lidí žijících v okolí: „Prostor je třeba řešit a rekonstruovat citlivě, a to v souladu s názorem těch, kteří zde žijí!“

Mnozí uživatelé sociální sítě X Komrsovou a Piráty za to, jak se staví k novým výstavbám, odsoudili. „Piráti – strana, která je v Praze i proti výstavbě libovolné psí boudy soukromníkem,“ konstatoval redaktor magazínu Reportér Michael Durčák.

„Na Smíchově patra nechceme. Na Praze 10 patra nechceme. Novej most pro vlaky nechceme. Tramvaje nechceme. Okruh nechceme. Parkoviště nechceme. Stadion nechceme. Knihovnu nechceme. Věžák nechceme. Vraťme Praze koněspřežku!“ napsal na síti novinář a moderátor Filip Horký.

„Piráti zase jednou nejsou proti výstavbě jen do chvíle, kdy se někde má něco stavět,“ komentoval situaci marketér Provazník.

„Běžte říct své ,NE!' 8000 m2 bytové plochy nikdo nepotřebuje, bytů je dost! Naprosto souhlasím. Pojďme blokovat bytovou výstavbu, aby pak musela byty stavět sama Praha a předseda na to mohl vypsat dotační program. Mohli jsme mít byty a příjem z daní. My raději dotace a podnikající město z daní. Love it!“ shrnul další.

Jiní uživatelé se zase pozastavili nad faktem, že po určitou dobu byly pod příspěvkem Komrskové uzamčeny komentáře. Podle některých to o tom, jak se Piráti staví k veřejné diskuzi, nevypovídá nic dobrého: „Paní pirátská náměstkyně ,přítel je nejlepší asistent' si mysli, že je v Praze zbytečně moc bytů. Taky si myslí, že nejlepší je uzavřít komentáře, to je tak nějak všechno, co potřebujeme vědět k veřejné diskuzi u Pirátů + jak moc chtějí v Praze řešit bytovou krizi.“

„Přijďte říct ne nové zástavbě. A kdybyste snad chtěli říct něco jiného, pro jistotu zamykáme komentáře. Piráti,“ napsal další uživatel.

Své k příspěvku Komrskové řekl i prezident České stomatologické komory Roman Šmucler. „Každý ví, že bytů je v Praze nadbytek, jsou levné a zejména to vyhovuje mladým rodinám, které volí Piráty,“ napsal spolu s ironickým návrhem zastavění pole v Mladé Boleslavi „aby měli Pražáci kde bydlet“.

Komentátor Martin Schmarcz připomněl, že je Komrsková náměstkyní primátora hl. města Prahy a vyvodil si z toho, že pokud se koalice SPOLU s Piráty nerozpojí, bude v nadcházejících volbách volit raději ANO: „Jinak Komrsková je i náměstkyní na magoši. Takže opakuji: pokud se SPOLU s Piráty v Praze nerozejde, příště volím ANO.“

Jiní uživatelé upozornili, že Piráti bojují proti dostupnému bydlení v Praze a ne naopak: "Piráti: NĚKDO CHCE POSTAVIT VÍC BYTŮ, MUSÍME HO ZASTAVIT!!!"

„Piráti tvrdili, že chtějí řešit dostupné bydlení v Praze, naopak proti němu bojují. Petici proti výstavbě bytů sbíral milenec náměstkyně v pracovní době, kdy je placen z daní,“ napsal Ondřej Prokop z ANO a připojil odkaz na článek o Petru Benešovi sbírajícího podpisy pro petici.

"1. Křičet že je drahé bydlení, 2. Blokovat výstavbu podnikatelského sektoru, 3. Přijít s plánem stavět státní bytový fond, 4. Profitovat. Well played Piráti. Well played." pogratuloval Pirátům další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jako rodilý Pražák odmítám další výstavbu v Praze, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAch jo (bls1) , 24.09.2023 15:54:21
Jaký má smysl v Praze dál zahušťovat výstavbu, když se Čechů rodí stále méně a méně? Pořád máte kecy, jak chcete vrátit výrobu do Evropy a přitom jste v Praze všechny fabriky zlikvidovali a postavili samé kanceláře. Tak stavte byty tam, kde podle vás budou stát ty nové fabriky, abyste tam měli dostatek pracovní síly a na šmelinu si najděte něco jiného, než pražské nemovitosti.

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…