Znovu je živo kolem státních vyznamenání. Nad jedním jménem zuří Jan Rejžek a Miroslav Kalousek

26.05.2018 9:16

Udělení státního vyznamenání komunistickému spisovateli a básníkovi Karlu Sýsovi podpořila nejen hlasovací koalice ANO, SPD a KSČM, ale i ČSSD a Piráti. Sýs se ke KSČM hlásí dosud, dokonce za tuto stranu kandidoval v minulosti i do Senátu. Píše to server Echo24.cz.

Znovu je živo kolem státních vyznamenání. Nad jedním jménem zuří Jan Rejžek a Miroslav Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Sýs

Sýsovo možné vyznamenání následně okomentovali hudební kritik Jan Rejžek i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. 

„Jen zírám. Pakliže Bartošovi Piráti podporují nějakou cenu pro provařeného předlistopadého bolševika a milicionáře Sýse z ---- Halo novin, zešíleli,“ poznamenal k tomu Rejžek. 

  • Původní text ZDE.

„Ve svém prvním funkčním období vyznamenával Zeman normalizační bolševiky z vlastního rozhodnutí. Teď už to bude moci dělat na doporučení sněmovny. Pokrok nezastavíš,“ dodal Kalousek. 

Pro udělení medaile Sýsovi se vyjádřili v pátečním hlasování ve Sněmovně i Piráti – a to hned 14 z 22 jejich členů. Včetně jejího předsedy Ivana Bartoše. Poslanci ANO pak Sýse podpořili hned 60 hlasy, SPD, KSČM a ČSSD rovněž Sýse podpořili většinově. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…