Žokej Váňa prý možná bude muset prodávat koně. Ale od Babiše nic nechce

16.10.2013 12:22

Slavný žokej Josef Váňa má velké finanční problémy. Virtuálně je sice milionářem, konto má však prázdné, a aby svou stáj zachránil před krachem, bude si nejspíš muset půjčovat. Ujistil však, že to rozhodně nebude od miliardáře Andreje Babiše, kterého podpořil před volbami.

Žokej Váňa prý možná bude muset prodávat koně. Ale od Babiše nic nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Legendární žokej si za svou dlouhou kariéru přišel na velké peníze, které však investoval zpět do koní. Proto vlastní velkou stáj dostihových koní, které sám trénuje. Doposud jeho stáj v rámci možností prosperovala, nyní je však na mizině. Chybí především peníze, které mu jako prémie měli zaplatit organizátoři dostihů z Itálie. Má se jednat o více než čtyři miliony, které by jeho finanční situaci dramaticky zvrátily.

Pokud je neuvidí do prosince, bude nucen si půjčovat. Nebo rozprodávat majetek, jehož nejpodstatnější část ale tvoří koně a stáje. Již dříve však Váňa odmítl, že by o pomoc prosil miliardáře Andreje Babiše, lídra hnutí ANO.

Fakt, že Babiše po nedělní Velké pardubické v televizi hlasitě podpořil, s tím podle něj nemá nic společného. „Když to nevyšlo mně, tak ať ve volbách vyhraje pan Babiš a udělá něco s tím sajrajtem, co tady je,“ řekl Váňa České televizi.

Důvodem prý bylo pouze znechucení ze současné politické reprezentace. „Ti lidé, co v politice jsou, ať už jdou do hajzlu,“ ulevil si později. Andreje Babiše úvahy o vzájemném obchodu rozčílily. „Už jsme tady asi fakt všichni zmagořelí, že někdo musí něco udělat jen jako protislužbu,“ vzkázal deníku Blesk.

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…