Zoufalí vlekaři na přelidněné sjezdovce: Nemůžeme za nimi běhat po svahu

02.01.2021 18:25

V Česku již druhý den setrvává skóre protiepidemického systému PES na 90 bodech ze 100, počty osob nově nakažených koronavirem přibývají den co den po tisících a úmrtí spojených s covidem je den co den víc než 100, ale lidé přesto znovu vyrazili na sjezdovky a vědomě porušují vládní nařízení. Provozovatelé areálů s tím prý nic nenadělají.

Zoufalí vlekaři na přelidněné sjezdovce: Nemůžeme za nimi běhat po svahu
Foto: SYNOT
Popisek: Lyžování ve Zlíně - ilustrační foto

Od 27. prosince se Česko na základě rozhodnutí vlády Andreje Babiše nalézá v 5. nejvyšším stupni protiepidemického systému PES. To mimo jiné znamená, že je většina obchodů zavřená a většina služeb je nedostupná. Lidé se mohou scházet nanejvýš ve dvou.

Zdá se však, že řada lidí hodlá vládní nařízení ignorovat. Svědčí o tom některé přecpané lyžařské areály, kde sice vleky stojí, ale lidé si i tak užívají zimních radovánek na bobech.

A provozovatelé lyžařských areálů s tím nemohou mnoho udělat. Oficiálně totiž mají zavřeno.

Apelujeme na lidi, aby dodržovali pořádek, ale také aby udržovali bezpečné rozestupy. Ale těžko můžeme běhat po svahu a něco jim nařizovat, když máme zavřeno. Pokud by tady byli lyžaři, u turniketů bychom vytvořili rozestupy a dohlíželi na to, aby měli zakrytá ústa a nos. Na sjezdovce by také nevznikaly tak velké skupinky lidí, jako je tomu u pěších,“ poznamenal pro ČTK k situaci na svahu správce lyžařského areálu v Olešnici na Blanensku František Jílek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…