Zpěvák Tomáš Klus přebíral cenu: Nechci dělat politická prohlášení, ale nenechte se koupit Babišem

11.03.2017 12:11

I politická témata zazněla při vyhlašování hudební ankety Žebřík. Své varování pronesl vítěz ankety v kategorii zpěvák Tomáš Klus. Píše o tom server Forum24.cz.

Zpěvák Tomáš Klus přebíral cenu: Nechci dělat politická prohlášení, ale nenechte se koupit Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Písničkář Tomáš Klus

Tomáš Klus si pro cenu došel hned třikrát – své prvenství obhájil v kategorii zpěváků, získal pak také nejvyšší ocenění v kategorii Skladba roku za píseň Dobré ráno a stříbrnou příčku obsadil v kategorii akcí se svým Recyklus tour. 

„Nechci dělat nějaká politická prohlášení, ale nenechte se koupit Andrejem Babišem,“ prohlásil pak v průběhu večera při přebírání cen Klus. 

Původní text ZDE.

Klus se k politice i k celospolečenským tématům vyjadřuje poměrně často. V jednom z rozhovorů pro server iDnes.cz závěrem loňského roku se mimo jiné zabýval ekologií. 

„Je to náš společný problém tkvící vysoko nad volbami Losny, nebo Mažňáka. Loď se potápí a my ztrácíme čas hádkami, kdo za to může a kdo nám z toho pomůže. Přitom změna může nastat pouze zevnitř. Z nás. Nejprve sebeuvědoměním, pak uvědoměním si sebe v rámci společnosti, uvědoměním si své občanské moci. Měnit svět lze v dosahu vlastních rukou – tak vnímám například komunální politiku,“ podotkl tehdy zpěvák. Sám by však do obecního zastupitelstva kandidovat nechtěl.

„Ale chtěl bych, abychom přestali žít v podivném přesvědčení, že do politiky můžou jenom lidi se silnými žaludky. Dokud budeme vnímat politiku jako něco nečistého, bude přitahovat jen takové jedince, kterým nevadí se ‚trochu ušpinit‘. Nedáváme prostor ideálům, které chceme v politice vidět. Protože neumíme diskutovat – buď se bavíme jen s lidmi, kteří mají stejný názor, anebo se s lidmi s odlišným názorem rovnou pohádáme. Nebo se s nimi nebavíme vůbec,“ řekl.

Původní text ZDE.

Mezi zpěvačkami pak na Žebříku uspěla Ewa Farna, jež si odvezla i první cenu za videoklip Na ostří nože.

Vyhlášení výsledků v celkem 27 kategoriích se uskutečnilo v plzeňském kulturním centru DEPO2015. Na hodinový záznam z finálového večera se budete moci podívat 21. dubna na České televizi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…