Zpravodajství ČT připravují idioti, udeřil Petr Štěpánek

18.03.2017 17:17

Předseda Alternativy pro Českou republiku 2017 Petr Štěpánek nevolí právě nejmírnější slovník, když hodnotí zpravodajství České televize. Po tom, co zhlédl, jak toto veřejnoprávní médium informovalo o nizozemských volbách, má Štěpánek jasno. „Zpravodajství ČT připravují idioti,“ píše bez obalu.

Zpravodajství ČT připravují idioti, udeřil Petr Štěpánek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

„S veškerou zodpovědností prohlašuji, že zpravodajství veřejnoprávní České televize připravují idioti. Naposledy se předvedli při nizozemských volbách,“ udeřil Petr Štěpánek.

Projevilo se to prý už v úterý, tedy den před nizozemskými volbami, kdy se ČT údajně snažila divákům podsouvat, kdo je ten hodný a kdo je zlý. Štěpánek upozorňuje, že ČT tradičně zaměňuje Evropskou unii a Evropu. Kdo je pro EU, je podle pracovníků České televize také pro Evropu a kdo je proti EU, je za evropského zloducha.

Takovýto výklad je přitom podle Štěpánka totálně špatně. Česká televize přece nemá říkat lidem, co si mají myslet o tom či onom politikovi . Pracovníci ČT mají lidem říci jen to, co se v Nizozemsku děje. Co řekl jeden politik, jak na to reagoval druhý a tak podobně. Názor si mají diváci dělat sami.  

Nesmyslnost propagandistických snah České televize se projevila ve zhodnocení výsledků voleb. Lidovci Marka Rutteho ztratili oproti posledním volbám osm mandátů a ČT oznamovala, že vyhráli. Strana pro svobodu nacionalisty Geerta Wilderse si naproti tomu polepšila o pět křesel, ale podle ČT propadla. Právě proto, že jí vede radikál, extremista, populista Wilders. Nálepek dostal tento muž poměrně hodně. Problém je, že divák, který sleduje dění ve světě často jen ze zpravodajství České televize, se tím může nechat ovlivnit a utvořit si tak zkreslenou představu o tom, co se ve světě opravdu děje.

Už se opakuju, ale zoufalství propagandistů České televize je neúnosné. Neexistuje jediný důvod, proč bychom tuhle bandu navedených amatérů měli platit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…