Zrádci. Místa na Ukrajině dost. Okamura drsně popojel dál

18.05.2022 12:36 | Ze sítí

Tomio Okamura po minulém týdnu, kdy při jeho vystoupení vláda opustila Sněmovnu a zaznívala slova o xenofobii a nenávisti, ještě přitlačil. Takže připomíná, že mnozí lidé na Ukrajině považují migranty za zrádce, zatímco tady jim chce Ondřej Kolář dávat občanství. A zmínil i takové, co si tu jezdí v mercedesech.

Zrádci. Místa na Ukrajině dost. Okamura drsně popojel dál
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Tomio Okamura se dnes na facebooku vyjádřil k současné vládní politice a uvedl, že z nás vláda Petra Fialy dělá opravdové užitečné idioty. Plně se prý naplňují jeho dříve vznesené obavy v souvislosti s Ukrajinci a neschopností Fialovy vlády. Za ty byl ještě před pár dny tvrdě napadán, ale dnes už začínají jeho varování veřejně vyslovovat dokonce i hejtmani.

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35900 lidí

Jako příklad uvádí vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera, který včera prohlásil: „Zaznamenáváme, že už přicházejí lidé, kteří nejsou úplně zasažení válkou, na svém území mohou žít a nejsou ohrožení na životě.“ Dále pak uvedl, že mu celá situace ohledně rozmístění ukrajinských uprchlíků připomíná sociální turistiku a pokračoval: „Jsou případy, kdy se tu uprchlíci zaregistrují, vezmou si finanční pomoc a zmizí dál do Evropy, nebo se dokonce vracejí zpátky na Ukrajinu.“

Hejtman za ANO se pozastavil i nad tím, že mnozí uprchlíci neumějí číst, psát, dokonce ani použít obyčejný záchod a zapnout rychlovarnou konvici a varoval před tím, že očividně nikdy nepracovali a pracovat nebudou a že na každého takového uprchlíka bychom potřebovali jednoho pracovníka, který se o něj bude starat, a že na to prostě kapacity nemáme.

Okamurovi ale potvrzení jeho varování radost rozhodně nedělá. „Nekompetentní vláda Petra Fialy včetně zcela neschopného ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) nás všechny přichází doslova pěkně draho a měla by ihned podat demisi. Jen škodí naší republice a našim občanům a nepomáhá jim. Taková vláda je našim občanům k ničemu,“ uzavírá opoziční předák.

Dodal, že podle vládní strategie Fialova kabinetu má naše republika brát ukrajinské migranty neomezeně a integrovat je. To nás podle Okamury stálo jen doposud již 54 miliard korun.

Za naprosto neuvěřitelná pak považuje slova poslance TOP 09, že z uprchlíků se již zanedlouho stanou čeští občané, protože musíme smazat rozdíl mezi uprchlíky a českými občany.

Předseda SPD poukázal také na to, že na Ukrajině mnozí lidé považují emigranty za zrádce. K tomu citoval poradce prezidenta Zelenského Leščenka, podle kterého „z těch čtyř milionů, které odešly, byl jen asi milion v nějakém skutečném ohrožení. Někteří lidé odešli, protože zpanikařili. Někteří odešli, protože hledali záminku k odchodu“.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Do Víta Rakušana se pustil kvůli umístění ukrajinských Romů, kteří vzbuzují obavy. Ministr o jejich umístění veřejně mlčí. „Kdy konečně ministr Rakušan přestane zatajovat, do jakých konkrétních měst a obcí umístí velké skupiny až 1500 romských migrantů, které tady chce Fialova ‚ukrajinská‘ vláda nechat? Občané z celé republiky nám zděšeně píšou, jelikož nechtějí mít v blízkosti žádné nepřizpůsobivé lidi,“ prozradil poslanec Okamura. Ani hnutí SPD podle něj další nepřizpůsobivé nechce.

Okamurovo hnutí uznává, že je třeba uprchlíkům pomáhat. Ovšem pouze přiměřeně a na nezbytně dlouhou dobu. A mělo by se to týkat pouze skutečných válečných uprchlíků, ne „ekonomických migrantů a boháčů v mercedesech“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mad

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…