Zrušení mého ministestva úspory nepřinese, tvrdí Hanáková

05.04.2012 17:01

Ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09) s případným zrušením svého rezortu nesouhlasí. Podle ní by nepřineslo žádné úspory a bylo by zvláštním krokem v zemi s tak bohatou kulturní tradicí.

Zrušení mého ministestva úspory nepřinese, tvrdí Hanáková
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Redukce ministerstev byla jedním z ultimát, kterým Věci veřejné podmínily setrvání v současné vládě. ODS s TOP 09 daly najevo, že souhlasí. Z ODS a VV už navíc zaznívá, která ministerstva jsou zralá na zrušení: kultura, životní prostředí a místní rozvoj. Každá vládní strana by tak měla přijít o jeden úřad.

Možné je všechno, říká Hanáková

"Já myslím, že je možné úplně všechno," reagovala Hanáková na informaci pro server Lidovky.cz. O případném konci ministerstva kultury a jeho následném sloučení se školstvím s Hanákovou nicméně nikdo nemluvil. 

Ministerstvo kultury však podle ní má pro Česko smysl. "Byl by to velmi zvláštní tah v zemi, která má tak bohatou kulturní tradici a velké množství živých i neživých památek. Jestliže nebude mít vlastní ministertvo, i když s nejmenším rozpočtem, tak je to velmi na pováženou. Nebyl by to dobrý krok," hodnotí ministryně údajný plán.

Hanáková navíc pochybuje i úsporách, jimiž by koalice případě zrušení jejího úřadu ospravedlnila. Podle ní by totiž zrušení ministerstva neznamenalo zrušení agend, o které se stará. "Nepřinese téměř žádné úspory," myslí si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…