Zrušení mého resortu by mohlo ohrozit čerpání eurodotací, varuje Chalupa

07.04.2012 14:47

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se vyjádřil k možnému zrušení jeho resortu, které avizoval premiér Petr Nečas. Uvedl, že MŽP má mnoho funkcí, nejsou ale mediálně atraktivní.

Zrušení mého resortu by mohlo ohrozit čerpání eurodotací, varuje Chalupa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Chalupa v prohlášení napsal, že premiér nepovažuje toto téma za aktuální a všechny spekulace se mohou ukázat jako liché. Připustil však, že škrty se musejí dotknout také státní správy, nejen občanů a firem.

MŽP není atraktivní

„Základních funkcí ministerstva životního prostředí jsou desítky, ne všechny jsou ale mediálně atraktivní a veřejnosti známé. Těmi viditelnými jsou ochrana vody, ovzduší, prevence před povodněmi nebo péče o přírodu v čele s národními parky. Důležitou činností ministerstva, která by měla zůstat nedotknutá při jakémkoli rozložení agendy mezi resorty, je EIA, posuzování vlivů na životní prostředí,“ obhajuje svůj resort Chalupa.

Slučování nebo rušení úřadů by podle Chalupy mohlo narušit čerpání z Operačního programu Životní prostředí. „Po personálním auditu, který by zhodnotil jak počty zaměstnanců, tak odbornou úroveň pracovníků slučovaných úřadů, by měli pod novou střechou zůstat ti nejlepší. Jak všechny tyto spekulace dopadnou, uvidíme v příštích týdnech,“ myslí si ministr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …