Zrušit účet u České spořitelny? To už tu bylo. A je to tu zase! Kauza Ševčík v plném proudu

08.04.2023 19:00 | Ze sítí

Kauza České spořitelny, VŠE a děkana Miroslava Ševčíka žije dál vlastním životem. Poslanec Patrik Nacher (ANO) se rozhodl celou kauzu nasvítit v trochu jiném světle. A dlouholetý starosta Čelákovic Alexandr Lochman se rozohnil.

Zrušit účet u České spořitelny? To už tu bylo. A je to tu zase! Kauza Ševčík v plném proudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bankomat, ilustrační foto

V závěru roku 2016 oznámil spolek Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty z. s. velký úspěch a upozornil, že Česká spořitelna stáhne své reklamy z webů, které tento spolek označí za dezinformační.

Teď Česká spořitelna vyzvala VŠE, aby odvolala děkana Miroslava Ševčíka s tím, že při jeho odvolání bude školu dál sponzorovat. Na sociálních sítích se proti této výzvě objevilo několik poznámek.

Poslanec za ANO Patrik Nacher se rozhodl chování České spořitelny podat v trochu jiném světle.

„Je věcí soukromé společnosti, koho bude sponzorovat a proč přestane. Souhlas. Jiný úhel pohledu – představte si hypotetickou situaci, že by ČS přestala sponzorovat VŠE, protože škola podporuje progresivistické akce. Byla by reakce stejná? Nemyslím,“ upozornil na twitteru.

„Fajn, tak to pojďme dál řetězit, něco ve smyslu – vydírejte vysokou školu dál (stanovujte si podmínky) a my zrušíme u vás účet (stanovíme si podmínky). To je fér. Oni si mohou vybrat koho budou sponzorovat, klienti zase, do jaké banky dají svoje peníze,“ dodal k tématu.

Partik Nacvher promlouvá

Proti jednání České spořitelny se vymezil dlouholetý starosta pražských Čakovic Alexandr Lochman (Pro Prahu).

„Tímto krokem Česká spořitelna penalizuje celou řadu nevinných studentů, kteří profitují z její podpory. Je mi jedno, jestli Ševčík věří v mimozemšťany anebo si vysvětluje válku jinak. Kde jinde, než na akademické půdě by se měla vyvíjet debata a kde jinde, než na VŠ by se měly zhmotňovat argumenty. Je vidět, že ČS se chová jako některé vyděračské instituce a tímto krokem jasně dává najevo, že studenti jí jsou úplně u pr...  Smutná skutečnost dnešní doby,“ uvedl Lochman. Na jeho slova upozornil server Naše Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Neuvěřitelné!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSmrček , 08.04.2023 19:33:22
Jakákoliv banka má v max. míře zhodnocovat peníze svých klientů. Mnohokrát poplivaný komunistický režim, dával při takřka 0% inflaci, 4% zhodnocení při roční výpovědní lhůtě. Dnes? Inflace 18% a obrázek na zhodnocní svých úspor si udělejte sami. To ještě ti smradi si dovolí mistrovat kdo dostane tantiem, podle toho jak je kdo loajální fialovému hnusu. Kdyby mi to řekli v r. 1989, tak bych neuvěřil...

|  13 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…