Zrychlit vstup Ukrajiny do EU. Kolář junior chystá úkoly pro české předsednictví

17.05.2022 17:20 | Ze sítí

Starosta městské části Praha 6 a poslanec za TOP 09 Ondřej Kolář se na svém facebookovém profilu rozepsal o tom, že Česká republika může hrát klíčovou roli v ukončení nejhorší evropské války od konce války druhé světové.

Zrychlit vstup Ukrajiny do EU. Kolář junior chystá úkoly pro české předsednictví
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

„Nikdo to po desítkách let míru v Evropě a po fiasku posledního českého předsednictví nečekal, ale je to tak. Česká republika může hrát klíčovou roli v ukončení nejhorší evropské války od konce druhé světové. Petr Fiala bude první premiér v historii České republiky, který se snad bude zásadně podílet nejen na jednáních o konci války, ale de facto na tvorbě nového bezpečnostního řádu,“ zmínil Kolář na svém facebookovém profilu.

„Za chvíli začne naše předsednictví EU. Povedeme členské státy v jednom z nejsložitějších období za poslední desítky let – a můžeme konečně ukázat, že nejsme provinčními oportunisty, ale středně velkým státem, který má dost schopností ovlivnit další směřování Unie,“ dodal Kolář.

Podle jeho slov nás toho čeká hodně a jedním z našich úkolů musí být pomoc Ukrajině. „Nejen finanční nebo vojenská, ale právě my bychom jí měli pomoci i politicky, tedy na její cestě do Evropské unie. Musíme pro ni přístupový proces výrazně zrychlit, hlavně proto, abychom jí za celou EU dali najevo, že s Ukrajinou počítáme i v budoucnu. Už dřív jsem o tom mluvil s ukrajinským velvyslancem a udělám maximum pro to, abych jim v tom pomohl,“ zmínil také Kolář a upozornil na analýzu reportérky Seznam Zpráv Terezy Šídlové o tom, že Česko v čele Evropy může vyrvat Ukrajinu z Putinových spárů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…