Zuzana Paroubková, exmanželka expremiéra, se vyznala, čeho lituje. Jde o peníze

14.02.2017 12:41

Smutný příběh o tom, jak dopadla snaha pomoci dětem z dětských domovů, přináší server HlídacíPes.org.

Zuzana Paroubková, exmanželka expremiéra, se vyznala, čeho lituje. Jde o peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Připomíná, že bývalá manželka expremiéra Jiřího Paroubka, Zuzana stála u zrodu nadace pro děti bez rodin. Za sponzorské peníze pořídila penzion v Krkonoších, ten ale nyní podle zjištění serveru připadl spolku vedenému soukromým podnikatelem.

Celý text je ZDE

Za nemovitost v atraktivní části Krkonoš s výhledem na Sněžku tehdy zaplatila Paroubková ze sponzorských darů 5,2 milionu korun, dalších zhruba 14 milionů padlo na nákladnou rekonstrukci. Žádné děti se však do penzionu rekreovat nejezdily, upozorňuje server s tím, že nyní penzion získal spolek podnikatele Jaroslava Syrového, aniž by za něj zaplatil jedinou korunu.

Zuzana Paroubková poskytla serveru rozhovor, v němž přiznává, že penzion neprodala. „To je ale zarážející. Koupili jste za 5,2 milionu, zrekonstruovali za 14 milionů a nyní jste penzion zadarmo přenechala spolku ovládanému soukromým podnikatelem?“ ptal se server. Paroubková přiznala, že penzion je přepsaný na zmíněného podnikatele.

„Sháněla jsem peníze, zkraje docela hodně peněz, aby se to opravilo a vybavilo. Pak tam ale nastaly s panem Syrovým věci, na kterých jsme se neshodli, absolutně jsem s nimi nesouhlasila. Šlo o zásadní věci. Tím pádem, už jsem s tím nechtěla mít nic společného,“ uvedla.

Co konkrétně jí vadilo, nechtěla upřesnit. „Chci zkrátka zůstat čistá a nechci, aby se dělo něco nekalého,“ podotkla. Naznačila, že pan Syrový by mohl penzion chtít prodat, zřejmě v horizontu příštích let.

Proč vlastně penzion nikdy nesloužil dětem, jak bylo původně plánováno? „Chtěla jsem, aby to tak bylo, ale pan Syrový pořád říkal, že to ještě nemá připravené... Ale nechci ho pomlouvat. Byla jsem hodně naivní, představovala jsem si to úplně jinak. Ale pořád mi říkal, že tomu nerozumím, všechno chtěl dělat sám. Pravda, že jsem moc nerozuměla těm administrativním věcem. Ale neměla jsem v úmyslu na tom něco získat. On možná ano. To je také jeden z důvodů, proč jsem z toho nakonec odešla. S panem Syrovým nebyla dohoda, tak jsem z toho vystoupila. Byla to moje naivita. Je to těžká situace. Můžu ale odpřisáhnout, že jsem z toho neměla ani korunu,“ uvedla Paroubková.

Dnes lituje, „že se to vůbec stavělo“. „Když jsme jezdili do těch dětských domovů, tak to bylo fajn. To bylo čisté, jasné, ale tohle se nemělo stát,“ dodala Zuzana Paroubková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…