Zvítězíme a všechny ruské teroristy postavíme před soud, slibuje Zelenskyj

03.03.2023 7:50 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, promluvil o dalším ruském brutálním raketovém útoku. A přislíbil, že Rusové za svou brutalitu zaplatí. Vzkázal Rusům, že Ukrajince nelze zlomit. „My vydržíme. Zvítězíme. A všechny ruské teroristy postavíme před soud,“ zdůraznil.

Zvítězíme a všechny ruské teroristy postavíme před soud, slibuje Zelenskyj
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým spoluobčanům sdělil, že hovořil s prezidentem Brazílie a s prezidentem Švýcarska. Oběma jim popsal, co páchají Rusové v jeho zemi a volal po nutnosti obnovit mír nejen na Ukrajině, ale obnovit řád.

Zelenskyj zdůraznil, že ruští okupanti musí pocítit sílu spravedlnosti. Musí zaplatit za svůj útok na Záporoží. To Zelenskyj zdůraznil.

„Dnešní brutální ruský raketový útok na Záporoží bude čelit naší vojenské a právní reakci. Okupant nevyhnutelně pocítí naši sílu. Sílu spravedlnosti v každém slova smyslu. A chci poděkovat všem našim záchranářům, kteří od předešlé noci odklízejí trosky domu, jehož blok byl raketou zničen. Podařilo se jim zachránit 11 lidí a více než 70 se dostalo pomoci. Dva lidé jsou v současné době na seznamu mrtvých. Upřímnou soustrast rodinám!“ prohlásil ukrajinský prezident.

Ukrajince ujistil, že velení armády věnuje pozornost jak situaci na východě země, především u Bachmutu, tak na jihu země, u Chersonu, ale i na severu, kde se podle Zelenského pohraničníci snaží v maximální možné míře zamezovat ruským teroristickým akcím.

Nakonec prozradil, že rozhodl o vyznamenání dalších 847 obránců Ukrajiny. Ke druhému březnu bylo prý celkově vyznamenáno na 40 tisíc obránců vlasti.

„Jsem vděčný všem, kteří denně zvykají Rusko na to, že Ukrajinu nelze zlomit. My vydržíme. Zvítězíme. A všechny ruské teroristy postavíme před soud. Sláva našim bojovníkům! Sláva Ukrajině!“ rozloučil se Zelenskyj.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…