Zvracení a Kozub. Nerudovou zasáhla zlá věc

30.12.2022 11:18 | Ze sítí

Prezidentská volba se blíží a po sociálních sítích přes stránku Bojkot koluje video, ve kterém se na tapetě ocitla ekonomka Danuše Nerudová. Vedle Nerudové v něm nedobrovolně hraje roli také herec a bavič Štěpán Kozub. Došlo na ostrá slova.

Zvracení a Kozub. Nerudovou zasáhla zlá věc
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová na besedě v Berouně

Za pár dní to vypukne. Češi si v jednom či ve dvou kolech zvolí hlavu státu. Průzkumy veřejného mínění naznačují, že hlavní favoriti jsou tři. Na prvním místě šéf hnutí ANO Andrej Babiš, na druhém profesorka Danuše Nerudová, ekonomka, a na třetím generál ve výslužbě Petr Pavel.

Nerudová o sobě ráda říká, že je kandidátkou, kterou netíží komunistická minulost. V roce 1989 jí bylo deset let. Babiš i Pavel byli před sametovou revolucí členy komunistické strany.

Po sociálních sítích však kolují informace a videa, která naznačují, že Nerudová má za sebou jiné problémy, které její případnou cestu na Hrad znesnadňují.

V prvé řadě jde o kauzu Mendelovy univerzity z doby, kdy zde rektorku dělala právě Nerudová. Ukázalo se, že v té době probíhalo na univerzitě doktorandské studium občas za podivných okolností. Nerudová tvrdí, že v této kauze hrála roli hajného, který chytil pytláka, ale historik Petr Kreuz to vidí jinak.

Kreuz  na CNN Prima News rozebral aféru podrobněji a nastínil, v čem podle něj spočíval problém.

„Podstatné je to úplatné zprostředkování doktorátů na Mendelově univerzitě, protože to úplatné zprostředkování je vnímáno jako nezákonné v sousedních zemích,“ upozornil docent Petr Kreuz, vědecký pracovník Filozofické fakulty UK, s tím, že jde podle práva v jednotlivých spolkových zemích buď o protizákonné jednání, nebo minimálně o správní delikt.

Poplatek za pomoc agentury činil 25 tisíc eur.

„A samozřejmé je, že když přijímáte vysoký počet doktorandů, tak je logické, že nemůžete kontrolovat kvalitu prací, a tím pádem vám procházejí i plagiáty. Tyhle dvě věci pro mě byly podnětem k tomu, abych se už v březnu 2021, což znamená dávno před začátkem volební kampaně, obrátil na Národní akreditační úřad. Obrátil jsem se také na rektorku Nerudovou,“ oznámil Kreuz s tím, že rektorce sdělil, že se nebude ke kauze vyjadřovat, dokud nebudou zveřejněny příslušné dokumenty. „Tento příslib jsem dodržel a nijak jsem se k tomu nevyjadřoval do července 2021,“ dodal Kreuz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tahle podivná ženština se na funkci presidenta cpe jako cikán do kostela.., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemagic woman , 30.12.2022 15:12:38
Pro mě je totálně nepřijatelná,neboť nemá absolutně žádné předpoklady pro tuto funkci.

|  20 |  0

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…