Zvrat: ODS by možná šla do vlády, i kdyby tam seděl Babiš

06.02.2018 7:35

Místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija se nechala slyšet, že strana se nebrání jednání s hnutím ANO Andreje Babiše o případné vládní koalici. Podle jejích slov pro MF Dnes se lze bavit i o tom, že by ve vládě zůstal obviněný šéf hnutí Andrej Babiš.

Zvrat: ODS by možná šla do vlády, i kdyby tam seděl Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija

Udženija sice připustila, že si takový scénář dokáže jen těžko představit, zároveň uvedla, že to však není absolutně vyloučené. Babiš by však musel podle jejích slov změnit přístup k občanským demokratům.

„Není možné, aby jeden den jednal s komunisty a druhý s SPD. Tuto holandskou dražbu s ním hrát nebudeme, ať řekne jasně, jestli chce mít levicovou nebo pravicovou vládu,“ podotkla Udženija. Babiš by se podle jejích slov musel otevřeně přihlásit k tomu, že chce sestavit vládu s pravicovým programem, a pak vést s ODS exkluzivní jednání. 

„Andrej Babiš několikrát řekl, že chce jít do koalice s námi. Přitom – teď použiju jeho slova – že chce vládnout s ODS, jsou kecy,“ poznamenala pak velmi zostra Udženija.

„Od začátku vyjednávání, u kterých jsem přítomna, bylo vidět, že nemá žádný zájem s námi vládnout. A jeden z důvodů je, že bychom pro něho byli nejtěžší partner. Protože on málokoho považuje za partnera. Ty, se kterými vyjednává, za partnery nepovažuje, dává jim totiž přesně jen ty drobečky – jako je u komunistů zdanění církevních restitucí a u SPD zákon o referendu – a oni mu na to skáčou,“ řekla následně místopředsedkyně občanských demokratů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…