Zvrat: Vyšetřuje mě Chovancova policie, řekl Andrej Babiš. Policie začala konat proti Agrofertu

01.05.2017 9:20

Server týdeníku Respekt.cz informuje o tom, že o Agrofert a korunové dluhopisy Andreje Babiše už se nezajímá jen Finanční správa ČR, ale také policie. Sám Babiš za tím vidí politický boj, v němž se ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) pokusil zasadit úder.

Zvrat: Vyšetřuje mě Chovancova policie, řekl Andrej Babiš. Policie začala konat proti Agrofertu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přednáška ministra financí Andreje Babiše na Vysoké škole ekonomické na téma Fiskální a daňová politika

Finanční správa již několik týdnů čelí kritice, že nekoná v otázce korunových dluhopisů, konkrétně  v případě korunových dluhopisů společnosti Agrofert, které nechal vydat její majitel Andrej Babiš, aby si je posléze sám koupil coby prostý občan. Politici finanční správu vyzvali, aby prověřila, zda Babiš nenechal vydat korunové dluhopisy účelově , aby se vyhnul placení daní. V poslední dubnový den skutečně do Agrofertu dorazili daňoví kontroloři.  

Jenže tím to nekončí. Vedle daňových kontrolorů na místo dorazila policie. „Je to pravdivá informace," potvrdil ministr financí. „Mě vyšetřuje Chovancova policie všude," vzkázal Babiš v SMS, odeslané údajně z hokejového utkání. „"Říkal jsem Chovancovi na vládě, nechť si otevře speciální oddělení na stíhání Andreje Babiše a jeho Generální inspekce bezpečnostních sborů to bude vděčně dozorovat," poznamenal ironicky šéf hnutí ANO.

Celý článek naleznete zde

Mluvčí Národní centrály pro boj s organizovaným zločinem Jaroslav Ibehej odmítl činnost policistů jakkoli komentovat.

K tomu, aby operace s korunovými dluhopisy vysvětlil, vyzvala Babiše i sněmovna. Vysvětlení měl podat do 30. dubna. Ministr financí nechal sepsat dopis, který v pátek 28. dubna skutečně předložil sněmovně. V něm si ovšem postěžoval, že čelí lžím a očerňován, protože bojuje proti stávajícímu zkostnatělému systému politických stran. Premiér Bohuslav Sobotka v tomto týdnu oznámí, zda mu předložený dopis stačí nebo uvažuje o Babišově odvolání z vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…