Letadlo taky občas spadne, hájil Heger IZIP u Tachecí

17.05.2012 18:20

Ministr zdravotnictví Leoš Heger mluvil v pořadu Fakta Barbory Tachecí na Prima family hlavně o neúspěšném projektu elektronických knížek IZIP. Podle něj rozhodně nelze říci, že by manažeři nesli zodpovědnost za neúspěšnost projektu. Heger také uvedl, že krajské nemocnice nechtějí svým lékařům zvedat platy.

Letadlo taky občas spadne, hájil Heger IZIP u Tachecí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

První otázka směřovala na zatčeného Davida Ratha. „Měl jsem smutný pocit, že takovéto věci jsou možné,“ popřel Heger, že by měl z kauzy radost. Dále už ale musel hájit rozhodnutí zastavit projekt IZIP. „My jako absolutní prioritu máme, aby se vyřešilo, zda IZIP bude nebo ne,“ uvedl ministr.

Taky jsem IZIPu věřil, říká Heger

„Manažeři nemají nést zodpovědnost z to, když se projekt nepovede. Ti mají nést zodpovědnost, pokud je projekt předražený nebo se neudělá výběrové řízení,“ prohlásil ministr. „Když někdo konstruuje letadlo, také mu zezačátku občas spadne,“ dodal.

Připomněl, že současná vláda za rozjezd projektu zodpovědná také není. „Já jsem dlouho tomu projektu také věřil,“ uznal ministr. Bohužel se podle Hegera projekt nepovedl hlavně proto, že účast lékařů a nemocnic na projektu byla dobrovolná.

Další otázka směřovala na platy lékařů. „Lékařům a zdravotníkům vzrostou platy o 6,25 procenta plánovaně, zatím se ale nepodařilo přesvědčit nemocnice, které spravují kraje,“ řekl Heger. Ministr si myslí, že lékařské odbory nejsou zdaleka tak agresivní, jako byly loni, jelikož znají ekonomickou situaci země. Heger je přesvědčen, že krajské nemocnice na platy mají, ale zvyšovat je nechtějí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…