Pokud nebude Bradáčová vrchní státní zástupkyní, odejdu, říká Zeman

27.06.2012 18:14

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman byl hostem pořadu Fakta Barbory Tachecí na Prima family. Uvedl, že odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila pro něj bylo překvapivé a jmenování Lenky Bradáčové vrchní státní zástupkyní je podmínkou setrvání ve funkci.

Pokud nebude Bradáčová vrchní státní zástupkyní, odejdu, říká Zeman
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

„Doufám, že reforma státního zastupitelství bude pokračovat,“ říká Zeman. Podle něj je důležité, aby byly zachovány principy, které zastával Pospíšil. Zeman od nového ministra čeká, že bude prosazovat i stejné finanční nároky jako Pospíšil.

Nejvyšší státní zástupce dále předpokládá, že budoucí ministr jmenuje vrchní státní zástupkyní Lenku Bradáčovou. „Nevidím příliš veliký problém, proč by mi nebylo vyhověno,“ uvedl. Personální svoboda je pro Zemana zásadní a v opačném případě by pravděpodobně svůj post opustil.

Zeman je přesvědčen, že i další reformy budou dále prosazovány – hlavní je pro něj samozřejmě reforma státního zastupitelství. Nejvyšší státní zástupce také připomněl, že se Pospíšilovi podařilo odvolat Vladimíra Rampulu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…