Dělají z něj rudé monstrum, ČSSD ho hájí: Nový europoslanec má zásluhy

16.07.2012 13:21

Poslanec ČSSD Adam Rykala se ohrazuje proti laciným útokům na Vojtěcha Mynáře, který se po smrti Jiřího Havla stal novým zástupcem ČSSD v Evropském parlamentu. Podle jeho vyjádření pro Parlamentnilisty.cz Mynář jako komunální politik jednoznačně prokázal své schopnosti a svou pracovitostí může v Bruselu prospět celé České republice.

Dělají z něj rudé monstrum, ČSSD ho hájí: Nový europoslanec má zásluhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za ČSSD Adam Rykala

Magazín Týden přinesl text, nazvaný „Kupředu, levá do Bruselu“. V něm odhaluje pestrou komunistickou minulost novopečeného europoslance, který se prý dokonce stal stachanovským hrdinou úderné propagandistické novely „My z Orenburgu“. Rovněž připomněl, že jako starosta ostravských Radvanic podle některých až příliš ohleduplně jednal s managmentem hutě ArcellorMittal.

Zesměšňování nové bruselské posily rozčílilo předsedu ostravské krajské organizace ČSSD a poslance Adama Rykalu. Pro ParlamentníListy.cz sdělil: „Vojtěch Mynář působil jako místostarosta a posléze starosta ostravského městského obvodu Radvanice a Bártovice a díky jeho práci dosahuje ČSSD v tomto obvodě skvělých výsledků“. Posléze prý Mynář získal zkušenosti i na ostravském magistrátě jako náměstek primátora a i tady prokázal schopnosti, které ho opravňovaly kandidovat do Evropského parlamentu.

„Mrzí mě útoky, které jsou dnes vedeny na jeho osobu. Jak ho znám, tak je velmi pracovitý a všemu, čemu se věnoval, dával veškerý svůj čas a energii,“ hájí svého kolegu poslanec Rykala. Je přesvědčen, že podobně se postaví i ke své práci v europarlamentu a bude tam prospěšný celé České republice.

„Za sebe jsem rád, že sociální demokracii bude konečně zastupovat  europarlamentu občan Moravskoslezského kraje,“ připomíná, že Mynář je prvním bruselským vyslancem severomoravské socialistické líhně. „Naši voliči ze severní Moravy si zaslouží mít svého sociálnědemokratického zástupce v EU,“ uzavírá poslanec Rykala pro ParlamentníListy.cz.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…