Velrybář ČSSD dnes prodává nepojízdná auta. Peníze zákazníkům nevrací

29.10.2012 22:10 | Zprávy

Bývalý člen ČSSD Tomáš Horáček dnes provozuje společnost VIPSCars, která prodává ojeté vozy. Jedním prodejem se zabýval pořad Reportéři ČT, jelikož jedna zákaznice auto koupila, měla s ním problémy, peníze zpět jí ale vráceny nebyly. Auto má přitom u sebe Horáček.

Velrybář ČSSD dnes prodává nepojízdná auta. Peníze zákazníkům nevrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

Paní Šiander si koupila ojeté auto, které ovšem začalo mít velké problémy. Podle automechanika Pavla Jindry se našlo mnoho skrytých závad, jejichž oprava by mohla vyjít až na 150 tisíc korun. Auto přitom stálo 180 tisíc. Vozidlo v takovém stavu nemůže projít technickou kontrolou, jenže prošlo.

Podplacený novinář?

Společnost VIPCars, kterou vlastní Tomáš Horáček, auto přijala zpět. „Pan Horáček měl auto ne 14 dní, ale má ho dosud. Skoro čtyři měsíce,“ uvedla v reportáži paní Šiander. Ona sama vypověděla Horáčkovi smlouvu, nic se však doposud nestalo.

České televizi Horáček rozhovor několikrát odmítl. K tomu, že by měl uznat vady auta, Horáček uvedl, že paní Šiander reklamovala problémy 11 měsíců po uzavření smlouvy, což ovšem není pravda.

Údajná novinářka Patricie Kossevová v době natáčení napsala generálnímu řediteli České televize dopis, v němž obvinila jednoho z reportérů ČT, že je zaplacen, aby Horáčka zdiskreditoval. Měl být politicky motivován. „Někdo mi řekl, že se něco takového děje, a já musím zjistit, co za tím vězí,“ uvedla Kossevová v telefonu.

Jenže jediný člověk blízký politice je právě Horáček. Ten se stal symbolem účelových náborů lidí do ČSSD v severních Čechách. Měl být spojený s Petrem Bendou. Horáčka média nazývala tzn. velrybářem, členy do strany nejen nabíral, ale také je např. organizoval na mítincích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová eurokomisařkou, to je vtip? Turek poprvé mezi europoslanci

13:29 Nerudová eurokomisařkou, to je vtip? Turek poprvé mezi europoslanci

Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News dnes ovládli nově zvolení europoslanci: Markéta Gregorová…