Krást se bude vždy a všude, prohlásil poslanec ODS v debatě o akciích

19.02.2013 23:05

Poslanci dnes rozhodli o konci anonymních akcií. Podle jeho obhájců jde o způsob, jakým lze zabránit korupci a praní špinavých peněz. Předseda rozpočtového výboru Sněmovny Pavel Suchánek, který se svým pozměňovacím návrhem nakonec neuspěl, zastává ale mnohem střízlivější pohled.

Krást se bude vždy a všude, prohlásil poslanec ODS v debatě o akciích
Foto: Redakce
Popisek: Pavel Suchánek

„Pokud někdo bude chtít podvádět, způsob si vždy najde,“ prohlásil v pořadu Události, komentáře na ČT 24. V případě schválení zákona Senátem tak podle jeho názoru soumrak korupce v zemi rozhodně nenastane. „Snad alespoň trochu míru korupce sníží. Devastuje totiž nejen naši ekonomiku, ale i morálku,“ zadoufal.

Malý půlkrok po dobré cestě

Jeho názor podpořil i druhý host pořadu, předseda hospodářského výboru Sněmovny Milan Urban. „Je to malý půlkrok po dobré cestě,“ pochválil podstatu návrhu. K dokonalosti mu ale podle jeho názoru ještě několik věcí chybí.

„Zrušení anonymních akcií částečně vede ke kontrole, ale co se týká veřejných zakázek a fotovoltaiky, ani díky tomu se na konečného majitele nedohlédne. A to bychom chtěli v Senátu napravit,“ řekl. Naznačil tak, že by zákon rád vrátil do Sněmovny s pozměňovacím návrhem. Konkrétně by chtěl prosadit, aby každý, kdo bude žádat o veřejné zakázky, musel představit své vlastníky, a to celoplošně a zejména v oblasti fotovoltaiky.

„Plán ČSSD není dobrý v tom, že navrhuje jen jedno řešení. Pokud už chceme zkomplikovat podnikatelům život na českém trhu, měli bychom jim nabídnout více možností,“ oponoval mu Suchánek. Zamítl i Urbanův názor, že by se v České republice kradlo více než v jiných zemích. „Krást se bude vždy a v jakémkoliv systému,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …