Alena Vitásková: Rasputin se vrátil

17.05.2020 19:14

Hamáčkův tajemný expert * Ústřední epidemiologická komise (ÚEK) v roce 2019 vůbec nezasedala * ÚEK v roce 2020 zasedala až 27. 2. 2020 * Státní hmotné rezervy - ochrana obyvatelstva * Komu, Kam a Kolik miliard odchází na boj proti pandemii

Alena Vitásková: Rasputin se vrátil
Foto: archiv
Popisek: Alena Vitásková

Před pár dny se vicepremiér Hamáček v mediích vyjádřil o situaci, která předcházela vyhlášení nouzového stavu vládou České republiky. „Tajemný muž“, který ministra vnitra Hamáčka informoval o přicházející pandemii a jehož identitu nesměl odtajnit, nemohl být nikdo jiný než Rasputin. To bylo první, co musí napadnout každého. Otázkou zůstává, zda se Rasputin probudil, nebo nikdy nezemřel. Hamáček a Rasputin, Rasputin a carevna Kateřina, to nejde dohromady, ale dějiny se upravují (mnohdy i u nás) na objednávku. Proč by Rasputin nemohl radit Hamáčkovi. Pak by bylo zřejmé, že Hamáček nesmí jeho identitu prozradit, protože by to mohlo vypadat, že se paktuje s carevnou Kateřinou. To by ho mohl opoziční politik Kalousek nazvat „ruským švábem“. A v Aspenu by se na něj mohli za to zlobit.

Tak nějak bychom mohli přemítat o tajemném rádci ministra vnitra Hamáčka, nebýt toho, že se brněnský lékař sám odtajnil (asi když si žblabuňk čelního představitele naše státu přečetl). Občanské veřejnosti spadl kámen ze srdce, Rasputin se nevrátil a nebude radit našemu vicepremiérovi a vládě, jak by se měla řešit pandemie.

Takže asi tak nějak lze shrnout odbornost řízení nouzového stavu:

  • Ministr vnitra a vicepremiér vlády Jan Hamáček má tajemného rádce
  • Institut Aleny Vitáskové z.s. /dále jen IAV/(ochrana lidských práv a svobod) v mantinelech zákonů a Ústavy zjišťoval a zjišťuje ve veřejném zájmu, zda mohlo dojít k selhání systému, nebo jen lajdáctví zodpovědných institucí

1) Kolikrát v roce 2020 svolal ministr zdravotnictví Ústřední epidemiologickou komisi (dále jen ÚEK). Data zasedání ÚEK v roce 2020.

2) Kolikrát v roce 2019 svolal ministr zdravotnictví ÚEK. Data zasedání ÚEK v roce 2019.

3) Kdo je zodpovědný za zajištění a dostupnost ochranných zdravotnických pomůcek pro zdravotníky (konkrétní funkce, jména osob)

4) Kdo je zodpovědný za zajištění a dostupnost ochranných zdravotnických pomůcek pro občany (respirátory, roušky, desinfekce) v souladu se zákony a Ústavou ČR (konkrétní funkce, jména).

 

Pro občany asi nebude překvapením, že Ústřední epidemiologická komise v roce 2019 (kdy se již o „podivné chřipce“ vědělo i mezi laickou veřejností) nezasedala vůbec a v roce 2020 zasedala poprvé 27. 2. 2020.

Kdyby ministři znali odborné instituce a odborníky v naší zemi, nemuseli by vařit z vody, vymýšlet tajemné konspirační metody a politicky se zviditelňovat. Stačilo by, kdyby všechny příslušné instituce řádně fungovaly. Pokud neplní své zákonné zmocnění, mají být odpovědné osoby nahrazeny kompetentními, erudovanými pracovníky a neschopní politici by měli tiše odejít.

Jelikož Ministerstvo zdravotnictví odpovědělo na náš dotaz dle zák. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím jen částečně, zaslali jsme proti jejich stanovisku rozklad, ze kterého vyplývá, že požadujeme úplnou informaci. Celou korespondenci s ministerstvem zdravotnictví naleznete ZDE.

Pokud se vám zdá být zájem IAV o dění kolem pandemie zbytečný, tak garantujeme, že tomu tak není. Hájíme pouze veřejný zájem, veřejné finance, naše lidská práva. Považujeme totiž za nutné již od počátku znát, zda došlo k selhání zodpovědných osob a zda opatření, která u nás probíhají, jsou prováděna na podkladě odborných znalostí, doporučení příslušných odborníků a v souladu se zákony. Jedná se o naše životy, zdraví, o naše hospodářství a možný nucený konec našeho podnikaní pro mnohé z nás.

Ekonomická krize, která je v chodu, nejen jako důsledek pandemie, ale mnohdy jako důsledek jejího zneužití, bude chtít především vymahatelnost práva a spravedlnosti, po které IAV (Manifest IAV-občanů poškozených státem) volá již téměř tři roky. Ministryně spravedlnosti Marie Benešová, ve kterou jsme vkládali velké naděje, zatím k tématu vymahatelnosti práva a spravedlnosti mlčí a delegáty Manifestu IAV – doposud nepřijala.

Alena Vitásková – předsedkyně IAV
Mluvčí Manifestu IAV – občanů poškozených státem

Hlučín, 17. 5. 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…