Alena Vitásková: Vyzývám Mgr. Aleše Novotného, aby rezignoval na svoji funkci soudce a očistil tak justici

19.05.2016 8:56

Vystoupení předsedkyně ERÚ Ing.Aleny Vitáskové na tiskové konferenci ERÚ.

Alena Vitásková: Vyzývám Mgr. Aleše Novotného, aby rezignoval na svoji funkci soudce a očistil tak justici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Vážené dámy a pánové,

nález Ústavního soudu z dubna 2016 nezměnil právní předpis, ale Ústavní soud ukázal, co je správné a co je bezpráví.

Energetický regulační úřad jako nezávislý orgán státní správy byl mnohokrát protiústavně, v rozporu s Listinou základních práv a svobod, podroben represím z míst, kde každý slušný občan a nezávislá instituce v demokratickém státě očekává ochranu, nikoliv zásah v rozporu se zákony.

Vzhledem k tomu, že nejsem právník ani odborník na porušování zákonů v tak citlivé oblasti jakou je Ústava ČR a Listina základních práv a svobod, předám slovo odborníkům.

Než tak učiním, chci v mé trestní vykonstruované kauze dvou solárních elektráren, ve kterých byl vynesen nepravomocný rozsudek Krajským soudem Brno – Mgr. Alešem Novotným, sdělit: že hlavní líčení bylo ukončeno dne 11. prosince 2015, rozsudek vynesen dne 22. února 2016, k dnešnímu dni nebyl rozsudek v písemné podobě zpracován.

Vyzývám předsedu senátu Mgr. Aleše Novotného, aby za vědomé nezákonné jednání v této mé kauze – tím nemyslím výše uvedené průtahy – rezignoval na svoji funkci soudce a očistil tak justici.

Vyzývám Mgr. Aleše Novotného k rezignaci.

„Proti zneužívání „moci“ orgánů činných v trestním řízení a justice je třeba bojovat a tvrdě jej kritizovat. Boj proti porušování práva v jednotlivých kauzách je bojem za všechny, kteří se nechtějí zítra probudit v totalitním státě. Jde o to, zda se spokojíme s tím, že policie a státní zastupitelství může použít jakýkoliv argument pro cokoliv.

Z historie se můžeme poučit, že jakékoliv pošlapání Listiny základních práv a svobod může vést k nepředstavitelným dopadům na celou společnost. Je třeba mít na zřeteli, že stále platí: „Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem; nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem; nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem; nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mě mohl zastat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…