Alena Vitásková: Záleží na občanech, zda mě vyšlou do prezidentských voleb

13.02.2022 18:15 | Komentář

Alena Vitásková ke kandidatuře na prezidentku ČR

Alena Vitásková: Záleží na občanech, zda mě vyšlou do prezidentských voleb
Foto: Archiv Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Dne 24. ledna 2022 jsem oznámila své rozhodnutí kandidovat na prezidentku ČR v prezidentských volbách r. 2023. Tímto jsem oznámila, že jsem připravena a chci se klání zúčastnit. To že chci, neznamená, že mohu, nebo budu moci. Nyní jsem pouze „čekatelka na kandidátku“. K tomu, abych se stala „pravoplatnou kandidátkou“ mě musí vyslat občané, a to svými podpisy pod „Petici na podporu kandidatury kandidáta.“

Musím posečkat, zda budu do účasti v prezidentských volbách občany nominována. Pokud získám dostatečnou podporu vyjádřenou podpisy, pak teprve se mohu stát „pravoplatnou kandidátkou“ na pozici prezidentky. Teprve s tímto mandátem se budu vyjadřovat a účastnit se besed na toto téma.

Nyní pokračuji ve své práci v Institut Aleny Vitáskové z.s. (ochrana lidských práv a svobod), kde se věnuji vymahatelnosti práva a spravedlnosti. Iniciovala jsem tým odborníků „Energie není luxusní zboží“, kde hájím oprávněné zájmy občanů a firem na snížení neúnosných cen energií. Dopisuji knihu s pracovním názvem „Prezident“.

Občanům jsem dala nabídku, že kandidovat chci.  Nyní záleží na nich, zda ji přijmou a vyšlou mě do prezidentských voleb.

Po získání dostatečné podpory a stanu-li se „pravoplatnou kandidátkou“ budu plnit tuto úlohu vůči občanům svědomitě a s plným nasazením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…