Aleš Hodina: Komu patří označení „svině“? Sonda do činnosti českých feministek

14.12.2018 10:19

Před nedávnem Parlamentní listy zveřejnily článek, který se tvářil jako kritika činnosti české sociálky. Ve skutečnosti však jeho hlavní tématem bylo házení špíny na otce. Na ty, kteří se po rozvodu snaží zůstat plnohodnotnými rodiči a chtějí pečovat o své děti stejně jako matky. Podle článku prý tím, že pečují o děti, dokonce týrají tyto matky i děti.

Aleš Hodina: Komu patří označení „svině“? Sonda do činnosti českých feministek
Foto: archiv A. Hodina
Popisek: Aleš Hodina

Vyjádření Aleše Hodiny je k tomuto článku

Protože jsem byl v článku také zmíněn, viděl jsem jasně, jak překroucené informace zde byly uváděny. Třeba prý že Hodina „o ženách mluví běžně veřejně jako o sviních“. „Doloženo“ to bylo citátem z facebookové diskuse.
 
Ano, opravdu jsem ono slovo použil, ale zcela jinak. Napsal jsem: „Tak to vypadá, že se sem slézají všechny ty svině, které upírají dětem tátu.“ Toto přece není označení všech žen. Dokonce ani nemusí jít nutně o ženy. Upírat dětem tátu mohou třeba i někteří soudci nebo noví milenci matek. Pouze k takovým osobám obojího pohlaví, které se snaží připravit děti o otcovskou péči, tedy směřovalo mé nelichotivé vyjádření. A za ním si stojím. Rozhodně tak ale neoznačuji ženy obecně, ani si nic takového o nich nemyslím.
 
Jestliže vidím, jak byla v textu překroucena fakta mně dobře známá, těžko pak mohu uvěřit i zbytku článku. Celý je vlastně nepříliš dobře maskovanou agitkou extremistického sdružení Jeden domov. Extremistického v tom, že se snaží upírat dětem i rodičům jejich základní právo na péči obou rodičů. Neboli pod záminkou „jednoho domova“připravit dítě o jednoho rodiče. Pochopitelně o otce.
 
Dlouhodobě tvrdím, že feministickým spolkům nejde o skutečnou rovnoprávnost. To by musely být těmi prvními, kdo hájí péči obou rodičů. Ve skutečnosti jim ale jde jen o stálé posouvání hranic a získávání výhod. Tam, kde se jim je za poslední století podařilo získat, jako právě ve výchově dětí, si je všemi prostředky urputně brání.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…