Andrej Babiš: Odsouzený Bárta se stal potravinářem

20.11.2012 11:45

Jak si napravit image, když jste (nepravomocně, ale jste) odsouzen za uplácení a když se proflákne, k čemu má ve skutečnosti sloužit vaše politická strana (VV)? Pan Bárta už to ví.

Andrej Babiš: Odsouzený Bárta se stal potravinářem
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

V opozici se očividně nudí, a tak se stal odborníkem na potraviny a jejich ceny. Tento nápad asi panu Bártovi vnukla Česká televize, když ho v září pozvala do pořadu Máte slovo, který se týkal právě potravinářství a zemědělství.

Do toho pořadu jsem byl původně zván také, ale mé pozvání bylo zrušeno s odůvodněním, že jsem politik (což odsouzený poslanec zřejmě není). Pan Bárta pobíhal po studiu s košíkem s máslem a čokoládou a rozčiloval se, že jsou tyto "základní potraviny" v Německu a Polsku dražší než u nás.
Asi mu nikdo neřekl, že ceny neurčují výrobci, ale obchodníci, u nás tedy především obchodní řetězce. Naštěstí se mohl pan poslanec vytáhnout alespoň tím, že je tak trochu i zemědělec, protože si občas vyjede na koni...

V roli zachránce cen potravin se panu Bártovi zalíbilo, a tak ve sněmovně uspořádal seminář „Maloobchodní trh v ČR a dopady jeho regulace“. Věci veřejné tak údajně začaly "bojovat s velkými dodavateli potravin na českém trhu". No, něčím se ta strana, jejímž cílem původně bylo shánět státní zakázky pro ABL, před svým koncem zabývat musí, že.

Protože na semináři, kterým chtěl šéf fabriky na fízlování lidí dokázat svoji odbornost v potravinářství, nikdo nebyl, musel pan Bárta nadiktovat redaktorce Parlamentních listů, co se tam vlastně dělo. A pochlubil se, že na zeď pouštěl i slidy s Babišem, který zde prý ovlivňuje ceny pečiva, protože jeho firmy vlastní mlýny i pekárny.

Naštěstí je tu pan Bárta a jeho parta, kteří zde konečně udělají pořádek a nakážou Babišovým firmám, aby vyráběly a dodávaly housky zadarmo, a hypermarketům vysvětlí, od koho mají odebírat zboží: "Primární problém, který je třeba řešit urychleně, je to, jak budou umravňováni dominantní dodavatelé typu pana Babiše ze strany hypermarketů, a z druhé strany jim znemožnit vyskakování na malé české výrobce."

Pokud nás Bártova ABL (nebo jak se to dneska jmenuje) bude umravňovat tak, jako svého času umravňovala politiky na Praze 11, tak se máme skutečně na co těšit.

Mimochodem, další Bártův seminář se má věnovat problémům českého zemědělství a dotační politice. Je zajímavé, jak se nám bývalý šéf bezpečnostní služby, bývalý ministr dopravy a dnešní odsouzený poslanec úspěšně profiluje do zemědělského teoretika. Třeba na přednášku přivede nějakého toho koně, aby jeho fundovanému výkladu o českém zemědělství alespoň někdo uvěřil.

Andrej Babiš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …