Antonín Šebek: Druhotná vlna začala dorážet

10.04.2017 8:15

Protože se můj příspěvek bude týkat migrantů, tak budu stručný a budu vycházet z dostupných zdrojů. V jednom se svých komentářů jsem již upozornil na to, že ten příděl do náruče paní Merkel bude mít logicky svoji druhou vlnu. A je to tady.

Antonín Šebek: Druhotná vlna začala dorážet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

TAKŽE CITUJI: "267.500   MIGRANTŮ MÁ NÁROK NA PŘESUN SVÝCH RODIN DO NĚMECKA. MOŽNOST, ŽE BY JIM ÚŘADY ZABLOKOVALY SPOJENÍ RODIN NA DVA ROKY, JAKO JE TO MOŽNÉ V JINÝCH PŘÍPADECH, SE PŘITOM NETÝKÁ SYŘANŮ.

Uznaní uprchlíci totiž mají v SRN privilegovaný nárok na spojení rodin, což umožňuje příchod i osobám, které nemohou tvrdit, že jsou pronásledovány či ohroženy. Na podzim 2015 získali tento nárok i migranti, kteří mají oprávnění na tzv. subsidiární ochranu. Většinou se to týká právě Syřanů, upozornil deník Bild s odvoláním na vládní dokument, který vyhodnocuje důsledky přistěhovalecké vlny."

Jenom bych dodal tři faktory: Jednak to, že právo přistěhovat se se týká: rodičů, dětí a manžela (manželky). Když to odhadneme, tak to vypadá na další milion. A protože se to týká jak lidí starších (rodiče), tak i dětí, tak pracovní trh tato druhá vlna obohatí tak po deseti letech.

Tím druhým je skutečnost, že Naše Veřejnoprávní, Samostatná a Nezávislá Česká televize mlčí o těchto faktech. Celé dny se zabývá domněnkami a jsem rád, že prezident Zeman ty "zaručené" informace o tom, kdo byl ten bídák ohledně plynu, nebere vážně.  A zcela logicky si počká na výsledky šetření (bude-li jaké). 

A za třetí: ticho (velmi trapné) pociťuji vůči Makedonii. Především Makedonie se zasloužila o to, že ve zmíněné otevřené náruči neskončila první vlna dvojnásobkem. Nikde jsem neslyšel slovo "děkujeme". Takže posílám tomuto statečnému malému státu poděkování alespoň já.

Antonín Šebek

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…