Antonín Ticháček: Paskvilem služebního zákona či objevováním života na vozíčku si, pane premiére, popularitu nezískáte

27.04.2015 7:32

Rád bych sdělil předsednictvu ČSSD a osobně panu premiérovi Sobotkovi, resp. i panu vicepremiérovi Bělobrádkovi, že lučebnictvím při slučování ohně s vodou při tvorbě paskvilu zákona o státní službě, vypouštěním barevných hadů na VaVaI či při objevování života na invalidním vozíčku si pánové nárůst popularity u občanské a samozřejmě i u její odborné veřejnosti určitě nevyslouží.

Antonín Ticháček: Paskvilem služebního zákona či objevováním života na vozíčku si, pane premiére, popularitu nezískáte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Chování pana premiéra mám za plytký populizmus, ale i za neužitečnou odtrženost od jeho kompetencí a poslání v roli premiéra. Naše názorová skupina odborníků u něj postrádá více pozornosti tomu, s jakou efektivitou je (ne)plněn vládní program, jak (ne)jsou  reflektovány audity EU i NKUetc.

Ignorování nabídek k pracovnímu jednání s názorovou skupinou odborníků usilující již více než čtyři roky o nápravy strategických záměrů v zemědělství i ve školství, o odborném provozním poradenství na základě analýzy rizik a na principu prevence nemluvě, je v rozporu se zásadami delibarativní demokracie, je v rozporu s osvědčeným managementem zdola.

Odkazy na subalterní úředníky nejsou věcným řešením úpadku vládní responzibility a kredibility , a proto pana premiére  jménem mluvčího názorové skupiny odborníků vyzývám znovu k osobnímu věcnému jednání s kýmkoliv z naší názorové skupiny, a to  plně v duchu obsahu otevřeného dopisu premiérovi a předsedovi PSP ČR.

Dopis byl uveřejněn v Parlamentních listech 3.4.2015,11:28 s titulkem " Otevřený dopis premiéru Bohuslavovi Sobotkovi : Někteří politici stále vystupují bez šatů", včetně konstatace, že  "zůstalo u jeho faktického odmítnutí přes požadavek na osobní zaprotokolované pracovní jednání k věcným problematikám , které jsou součástí otevřeného dopisu". uvádí k tomu za multidisciplinární skupinu odborníků autor Ticháček. 

Pokud si pan premiér, či pánové vicepremiéři, najdou prostor pro pracovní jednání ve věcech (ne)plnění vládního programu, rádi předložíme naše oponentská vyjádření i k  Programu rozvoje venkova 2014-2020, kdy naše  podněty k jednání na MZe, na MŠMT i na  MMR zůstaly dodnes bez věcné odezvy.  

Antonín Ticháček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…