Blok proti islamizaci: Evropská unie je žalářem národů

17.11.2017 21:43

Dnes krátce po jedenácté hodině se sešli představitelé Bloku proti islamizaci před španělskou amabasádou v Praze.

Blok proti islamizaci: Evropská unie je žalářem národů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Vyjádřili protest proti postupu španělské vlády, která vězní politické představitele katalánské autonomní vlády a parlamentu.

"Je smutné, že i dnes jsou v Evropě opět politici vězněni za to, že hájí zájmy svých občanů. Nechť si španělská vláda vezme příklad z toho, jak se mírově rozdělilo někdejší Československo a nesnaží se brutální silou zabránit Kataláncům v jejich oprávněném požadavku na vyhlášení suverenity," uvedl místopředseda BPI Radek Nováček.

"Dnes v Den boje za svobodu si velmi dobře uvědomujeme, jak těžce jsem si museli vybojovat právo na svobodu slova, na právo spolčovací a shromažďovací a svobodu vlastní země. Po listopadu 1989 jsme vítali propuštení politických vězňů. Dnes rotestujeme proti tomu, že jsou lidé opět věznění za to, že prosazují vůli vlastních občanů," dodal předseda Bloku proti islamizaci - Obrana domova David Štěpán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …