Bohdan Babinec: Cítím se jako ve stádě buvolů

16.03.2022 16:12 | Komentář

Cítím se jako ve stádě buvolů. Možná, že mnoho z vás jste viděli, jak se v národním parku Serengeti pase velké stádo buvolů, které přepadnou dva lvi. Přepadnou jednoho z nich a skolí ho.

Bohdan Babinec: Cítím se jako ve stádě buvolů
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Někteří z buvolů se snaží kolegovi pomoci, ale ostatní se klidně pasou dál. Nezdá se vám, že se lidé chovají stejně jako ti buvoli? 

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69686 lidí
Putin a Lukašenko si dělají co chtějí a všichni kolem jim vyhrožují sankcemi, které však v chování těchto dvou „lvů“ nepřináší příznivý efekt. Prezident USA mluvil šest hodin s Putinem a závěr byl, že Ukrajině budou zřejmě pomáhat materiálně, výzbrojí, ale v žádném případě nezavedou nad Ukrajinou bezletovou zónu neboť by to zřejmě vedlo ke 3. světové válce. Zřejmě se tito prezidenti domluvili, že válka na Ukrajině bude pokračovat dál a že tak bude dál pokračovat byznys jak ve zbrojení tak v obchodě s plynem a ropou. To znamená, že někoho zajímá pouze kousek sousta a ne že umírají statisíce lidí a dalším se likvidují osudy. Vždyť Bidenovi a jiným šéfům jak EU tak Velké Británie stačí razantně říci: Vladimíre Vladimiroviči. Pokud napadneš jiný svrchovaný suverénní stát, dopadneš jako Bin Ladin, Kaddáfí, Husejn, Miloševič apod. Jsem přesvědčen, že po takovém důrazném upozornění by nyní v Evropě žádná válka nevznikla. Veškeré kroky USA či EU jsou podobny příběhu jedné básničky K. Krylova, ve které kocour Vasil pánovi ukrade kus salámu, pán mu pak dlouze vysvětluje jakou nepěknou věc provedl, že krást se nemá, ale kocour jej jen klidně poslouchá a jí dál. Nevidíte mezi touto básní a nynější válkou paralelu? Nezdá se vám, že jak EU, tak USA i NATO by se měli razantněji postavit lidské zrůdě sedící v Kremlu a že by to měl pochopit i ruský národ? Za co na bitevním poli umírají mladí lidé???!!! Vždyť pokolikáté již zdůrazňuji, že všichni mohou žít v míru a pohodě jako Česko a Slovensko, které se oddělili také. Co nejrychleji se v Evropě zbavme Hitlera číslo 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…