Bohdan Babinec: Je Ministerstvo financí pro občany, nebo proti nim?

16.12.2022 20:44 | Komentář

Vždy jsem se domníval, že státní centrální úřady dělají vše proto, aby pozvedli ekonomiku státu a byly příkladem pro všechny ostatní organizace.

Bohdan Babinec: Je Ministerstvo financí pro občany, nebo proti nim?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Bylo pro mě velikým zklamáním, když jsem z TV uslyšel, že ve 444 bytech v Harrachově, které jsou ve vlastnictví MF, zvyšují nájemné 3x až 4x a zdůvodňují to tržní cenou nájemného. V tomto případě vystupuje MF jako čirý spekulant, bez toho, aby ukázalo společnosti, jak správně s byty hospodařit. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Nechci se chlubit, ale již téměř 23 let vedu jako předseda SVJ s 23 byty v panelovém domě. Na fond oprav majitelé 3 pokojových bytů přispívají cca 1000,- Kč /měsíčně. Majitelé garsonier, cca 500,- Kč/měs. Fond oprav se rovná se nájmu. Celkové náklady třípokojového bytu činily v roce 2021, cca 6-7 tis./měsíčně (el. voda, plyn, topení, výtah, odvoz odpadu atd.). U garsoniery byly tyto náklady 4-5 tis.

Náklady na vedení SVJ: Předseda 500,- Kč/měs. Místopředseda 1000,- Kč/měs., druhý místopředseda 500,- Kč a účetní 4000,- Kč/ měs. Za těchto ekonomických nákladů za 23 let existence SVJ byla realizována plná rekonstrukce domu (nová střecha, zateplení domu, výměna oken, zasklení lodžií, výměna topení, stoupaček, nový výtah, zastřešení vchodů včetně nových dveří, výměna dlažby veřejných prostor, výměna elektroinstalace atd.). Při tom nemáme žádné dluhy a půjčky a neprodal se žádný byt, abychom získali peníze navíc.

Nechápu představitele Ministerstva financí včetně samotného ministra, jak mohou hospodařit se svými byty způsobem, kdy musí předraženými nájmy udržet provoz domů, které mají ve svém vlastnictví. 

A co můžeme očekávat jako stát od takového vedení? 

Nikoho pak nepřekvapuje, že při tomto ekonomickém řízení, jdeme od desíti k pěti.

PS. Veškeré doklady SVJ jsou k dispozici k nahlédnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …