Bohdan Babinec: Kdyby hloupost měla křídla, tak Poslanecká sněmovna...

05.03.2021 11:10

Asi jste sledovali interpelaci poslanců k premiérovi (4. 3. 2021). Byli jste svědky toho, jak jeden z poslanců parlamentu, při dotazu na premiéra, neměl respirátor ani roušku.

Bohdan Babinec: Kdyby hloupost měla křídla, tak Poslanecká sněmovna...
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Než premiér se dostavil k řečnickému pultu, aby odpověděl, nařídil předsedající poslanecké sněmovny vydezinfikovat řečnický pultík. Nezlobte se, ale na nás přicházejí mdloby, když vidíme, jak "odborně" se postupuje v poslanecké sněmovně, aby se zabránilo rozšiřování aerosolní nákazy. Kam se dívá ministr zdravotnictví a hlavní hygienik, jak se v prostorách poslanecké sněmovny "bojuje" se vzdušnou kapénkovou infekcí. Nedivme se, že to takto vypadá s rozšiřováním coronaviru v celém státě.

Vždyť se stačí podívat do učebnice infekčních onemocnění. Na odstavec "Rozdíl epidemie a pandemie". Seznamte se s tím, jak se správně postupuje při aerosolní infekci. A především jak zabránit jejímu rozšiřování. Hlavně s tím, že při aerosolní infekci je nutné dezinfikovat i okolní prostory - to znamená celý sál Poslanecké sněmovny. Ne nadarmo se říká, že ryba smrdí od hlavy...

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
Miroslav Josef Bezecný, redaktor a publicista

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.