Bohdan Babinec: Která cesta je správná?

28.01.2021 9:01

o dvacáté druhé hodině jsem v Událostech komentářích na ČT 24 konečně slyšel rozhodnutí ministra zdravotnictví, že praktičtí a závodní lékaři i ambuantní specialisté budou provádět vakcinaci proti covidu.. Panu ministru konečně došo, že se touto cesou může proočkovat až 200 000 pacientů denně.

Bohdan Babinec: Která cesta je správná?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Ministr zdravotnictví by chtěl zrušit velmi složitý Babišův registrační systém, který u starších spoluobčanů vyvolává stres. Víme, vinou výrobců je nyní očkovacích látek nenostatek, já to však za vekou tragedii nepovažuji. Čím méně s očkováním spěcháme, tím dříve objevíme případné komplikace, tímto očkováním vzniké. Ovšem vakcinaci nemůžeme povadovat jako jediný prostředek k potlačení šíření infekce, pokud nebudeme dodržovat základní zásadu ńerozšíření aerosloní infekce.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

A touto zásadou je všude (MHD, hotely, restaurace, školy, volnočasové - sportovní i kulturní aktivity, služby občanům, na pracovištích, v obytných domech, prostředcích veřejné dopravy, ...) jak jsem ve svých článcích několikrát zmiňoval, dezinfekčními virucidními prostředky, které se mohou rozprašovat ve všech nejen již zmiňovaných prostorách nebo instalovat virucidní ozařovací přístroje (ozonátory, ultrafialové paprsky apod.), které budou působit v nepřítomnosti osob. Nikdy jsem nezaznamenal, že by tyto dezinfekční postupy naše vláda hodlala realizovat. Ruční dezinfekce, nyní používaná v obchodech atd., sice pomáhá, ale v menší míře ve spojitosti s používáním roušek a respirátorů.

Překvapuje mne, že neprofesionálně se postupuje i na půdě Parlamentu ČR. Nechápu, že se zasedání PS může zúčastnit poslanec v "nespolečenském" oděvu, když dostává finanční příspěvek na společenské oblečení a obuv. Jak se mohlo stát, že se poslanec mohl zúčastnit jednání PS bez roušky? Toto mu přece předseda PS mohl povolit pouze v případě, kdyby onen poslanec předložil negativní výsledek coronavirového testu. Pokud tento negativní výsledek testu nemá k dispozici, musí se pak provést dezinfekce všech prostor PS Parlamentu ČR, nejen mikrofonů dezinfikovat.

Toto vše dohromady ukazuje, že v boji proti koronaviru naše republika není vedena profesionálně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …