Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Házení hrachu

29.10.2021 14:37 | Komentář

Už nevíme, na koho se máme obrátit. Nejen, kdo by nám věcně odpověděl, ale kdo by konečně začal provádět účinná opatření proti coronaviru.

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Házení hrachu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

Otázkou pro nás zůstává, k čemu vlastně směřují veškerá úsilí vlády, hejtmanů a hygieny, jestliže se soustředí pouze na nošení respirátorů, testování a očkování. Již mnohokrát jsme upozorňovali, že tato všechna opatření nejsou samospasitelná a nevedou stoprocentně ke kýženému výsledku - likvidaci epidemie. Někteří hejtmani přímo vyzývají policii, aby pokutovala občany za nenošení respirátorů, nebo návštěvníky restaurací bez příslušného certifikátu. A pracovníci hygieny vůbec nekontrolují dodržování hygienických opatření v restauracích, na pracovištích, školách, hotelích apod.

I přes tato "opatření" se nákaza dále rozšiřuje. I u očkovaných lidí - až 30 procent. Budeme-li i nadále pokračovat v tomto směru "boje" proti coronaviru, procento nakažených i úmrtí se bude dále zvyšovat. Jak jsme svědky, i u očkovaných. Proto znovu zdůrazňujeme, že pokud se nebudou striktně dodržovat všechny zásady v likvidaci s pandemií, které zná každý student čtvrtého ročníku medicíny, a to i likvidace viru v okolním prostoru a na předmětech v něm, nemůžeme být v boji s virem stoprocentně úspěšní.

Základní prací hygieniků by měla být kontrola, jak se provádí dezinfekce na veškerých pracovištích. Především jsou-li instalovány virucidní a ozařovací přístroje, dezinfekce, horkovzdušné fukary a provádí-li svojí práci k tomu určené firmy. Nikde jsme nebyli svědky, že by se to provádělo. Budou-li se tato opatření komplexně dodržovat, zvládneme boj s coronavirem. Nebudou-li se tyto zásady dodržovat, hazardujeme se zdravím lidí, především se zdravím dětí.

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí

Hygiena zde není proto, aby pokutovala lidi, ale proto, aby kontrolovala dodržování hygienických opatření a prováděla především osvětu. I celosvětově v praxi vidíme, že i po očkování se nákaza může znovu vracet. A to především proto, že nejsou dodržovány tři základní zásady:

  1. R+R+R - desinfekce rukou - roušky - rozstupy
  2. Dezinfikuj okolní prostředí a předměty v něm
  3. Každý, kdo přijede do republiky (ze států, kde je rozšířená nákaza), musí se podrobit karanténě s negativním výstupním testem

Ještě jednou zdůrazňujeme: Nenechávejme virus přežívat v okolním prostoru, aby se mohl i nadále rozšiřovat a mutovat. Věříme, že nás konečně někdo vyslyší a prosadí zásady v boji proti epidemii. Lockdowny zavádět pouze v přímém ohnisku nákazy. Nevěříme tomu, že kdosi ovlivňuje udržování nákazy jen proto, že má plné sklady respirátorů, testů, očkovacích látek a drahých léků.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…