Bohdan Babinec: Neuvěřitelný nárůst nákladů na živobytí každého občana

07.09.2023 9:44 | Glosa

Otevřený dopis k zamyšlení panu prezidentovi, úřadu vlády, senátu i parlamentu.

Bohdan Babinec: Neuvěřitelný nárůst nákladů na živobytí každého občana
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Vážení,

většina z nás byla nedávno svědky jmenování nového ředitele České televize.

Když se mění vedení podniku, vždy se očekává zlepšení hospodaření, efektivní využití rezerv, zlepšení personální politiky a zlepšení kvality výroby. Na některé položky je třeba čas, ale zlepšení hospodaření je třeba zahájit okamžitě. Ale toto nového pana ředitele zatím nenapadlo. Jak ve svém interview zdůrazňuje, bude především požadovat navýšení koncesionářských poplatků. Co mu vláda, potažmo parlament schválí. A když slíbí, že je nebude kritizovat, tak mu to určitě schválí. O úsporách a zlepšení kvality programové skladby ani slovo. Očekával bych, že nový pan ředitel začne u sebe a nebude se snažit tahat peníze z kapes občanů, kteří i tak mají dost jiných poplatků, ale bude hledat rezervy v samotném provozu podniku o jehož hospodárném hospodaření lze úspěšně pochybovat.

Nemají náhodou zaměstnanci ČT přemrštěně vysoké mzdy, když např. kreativní producenti mají čistý měsíční příjem více jak 100 tis. Kč? A co dodat k platům vedoucích jednotlivých oddělení a samotného vedení ČT, přitom kvalita vysílaných programů těmto nákladům zdaleka neodpovídá, a nebýt TV archivu, nebylo by mnohdy ani co vysílat.

Neměly by se vůbec koncesionářské poplatky zrušit a zavést vládním nařízením opatření, které by umožnilo odvádět na účet ČT a rozhlasu 1-5 % poplatek z prodeje každé televize, radiopřijímače, PC, telefonu a dalších zařízení, které mohou signál přijímat a zprostředkovat jej diváku či posluchači?

Touto cestou se zbavíme pravidelného měsíčního zatížení kapsy občana a snad by to přimělo vedení ČT a rozhlasu k lepšímu hospodaření.

Omlouvám se za tu drzost říct veřejně svůj názor, ale nutí mě k tomu neuvěřitelný nárůst nákladů na živobytí každého občana v této zemi, které je většinou způsobeno neschopným vedením a špatným hospodařením stejně jako v ČT.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …